ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κινητοποιήσεις από τους διανομείς της «Gorillas»
Τετάρτη 30 Ιούνη 2021

Copyright 2021 The Associated

Από τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της "Gorillas" στα μέσα Ιούνη ενάντια στην απόλυση συναδέλφου τους
Σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας προχωρούν τις τελευταίες μέρες στο Βερολίνο οι εργαζόμενοι στη «start - up» μεταφοράς - διανομής τροφίμων «Gorillas», διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς και μεγαλύτερη αμοιβή.

Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που μεταφέρουν τρόφιμα με το ποδήλατο, πυροδότησε η απόλυση ενός εργαζόμενου στα μέσα Ιούνη επειδή καθυστέρησε να πάει στη δουλειά κατά 45 λεπτά κι ενώ είχε ειδοποιήσει... Οι συνάδελφοί του απάντησαν με απεργία.

Στον ανερχόμενο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο της μεταφοράς τροφίμων και άλλων ειδών σούπερ μάρκετ, η «Gorillas» με σύνθημα «Πιο γρήγοροι από σας» υπόσχεται διανομή μέσα σε 10 λεπτά από τη στιγμή παραγγελίας! Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις ώρες και την εντατικοποίηση της εργασίας, τις προβλέψεις γύρω από την άδεια ασθενείας και την χαμηλή αμοιβή τους.

Τη Δευτέρα δεκάδες εργαζόμενοι - κυρίως διανομείς ποδηλάτες - συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά της εταιρείας στο Βερολίνο φωνάζοντας «Πληρώστε τους υπαλλήλους σας!» και άλλα συνθήματα.

Στο μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε πως η λειτουργία της επιχείρησης θα παραταθεί κατά δύο ώρες από τις 5 Ιούλη, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο φόρτος εργασίας τους. Η πρωινή βάρδια θα ξεκινά στις 7 και η εργάσιμη μέρα δεν θα τελειώνει πριν από τα μεσάνυχτα.