30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα σαλπάρουν για τη Μυτιλήνη

Τετάρτη 7 Ιούλη 2021

Με ενθουσιασμό οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν το ταξίδι τους για το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στις 9 - 11 Ιούλη στη Μυτιλήνη.

«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!» είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού Διημέρου, που θα στήσει την κατασκήνωσή του στο άλσος Τσαμάκια και θα κορυφωθεί το Σάββατο 10 Ιούλη, με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚP), Κεμάλ Οκουγιάν, ενώ θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα θα διαδηλώσουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αιματοκυλούν τους λαούς, τη στιγμή που η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση. Θα διαδηλώσουν την ανάγκη ενεργού παρέμβασης του λαού και της νεολαίας στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πάλη για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμία αλλαγή συνόρων, ακύρωση των Συμφωνιών για τις βάσεις, καμία συμμετοχή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτικές αποστολές.

Θα ενώσουν τη φωνή τους με την αδελφή οργάνωση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, αντιπροσωπεία της οποίας θα συμμετάσχει στο Διήμερο και θα πάρει μέρος στις συζητήσεις, σε κοινές δραστηριότητες και συναντήσεις, αλλά και στο πολιτιστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στέλνοντας απάντηση ότι οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, παλεύουν μαζί, για το δικό τους μέλλον, απέναντι στα συμφέροντα των καπιταλιστών.


Και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ΚΝ Τουρκίας για αυτήν της τη συμμετοχή στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, «έχουμε τον ίδιο εχθρό στις χώρες μας, οι ίδιες αντιδραστικές δυνάμεις κλέβουν το μέλλον μας, γι' αυτό θα δώσουμε την απάντησή μας ανατρέποντας τον καπιταλισμό. Η Ιστορία έχει ήδη αποδείξει ότι τα Κομμουνιστικά Κόμματα θα ανοίξουν τον δρόμο για τον σοσιαλισμό στο κρίσιμο σταυροδρόμι της Ιστορίας. Ως νέοι αγωνιστές του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και του ΚΚΕ είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον ανήκει στον σοσιαλισμό και εμείς θα οργανώσουμε το μέλλον!».

Παράλληλα, στο Διήμερο θα συγκεντρωθεί υλική βοήθεια και θα παραδοθεί στους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί, σηματοδοτώντας το δυνάμωμα της πάλης για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων, για καμία νέα φυλακή στα νησιά, κόντρα στον ρατσισμό και τον εθνικισμό, που είναι όπλο στα χέρια των εκμεταλλευτών για να καμουφλάρεται η πραγματική αιτία των δεινών που ταλανίζουν τους λαούς.

Ενώ τόσο το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και οι επισκέψεις που έχουν προγραμματιστεί θα ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες σε ηρωικές σελίδες της Ιστορίας του λαού μας. Τέτοιες άλλωστε η Λέσβος έχει να επιδείξει πολλές, τόσο στα χρόνια της δεκαετίας του '40 όσο και σε όλη τη μετέπειτα πορεία του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Ετοιμοι να υποδεχτούν τους χιλιάδες κατασκηνωτές μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λέσβο
Στην τελική ευθεία βρίσκονται βέβαια και μέλη, φίλοι, οπαδοί, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λέσβο, αναμένοντας με ενθουσιασμό τους χιλιάδες συμμετέχοντες. Με σεβασμό στον χώρο και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, προετοιμάζεται το άλσος στα Τσαμάκια για να φιλοξενήσει τους κατασκηνωτές από κάθε πλευρά της Ελλάδας, όπως και από την Τουρκία.

Παράλληλα συνεχίζονται οι περιοδείες και οι αφισοκολλήσεις στη Μυτιλήνη αλλά και στα χωριά, προκειμένου να φτάσει παντού το ανοιχτό κάλεσμα για να συζητηθεί το μήνυμα του Διημέρου.