ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συλλαλητήρια συμπαράταξης εργατών - αγροτών
Πέμπτη 31 Γενάρη 2002

Με δυναμικές συγκεντρώσεις, που πραγματοποιήθηκαν χτες βράδυ στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα - ακολουθεί αύριο η Μαγνησία - ο λαός της Θεσσαλίας έστειλε το μήνυμα της αντίστασης στην πολιτική της ανεργίας, της ακρίβειας και της φτώχειας.

Αποφασισμένοι να αγωνιστούν με συνέπεια ενάντια σ' αυτήν την πολιτική συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ, εργάτες, νέοι, συνταξιούχοι, φοιτητές στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας, τόνισε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται με το δάχτυλο στη σκανδάλη και κανένας δε θα γλιτώσει αν περάσουν τα μέτρα». Και υπογράμμισε: «Είμαστε αντίθετοι με το λεγόμενο κοινωνικό διάλογο, γιατί δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που στηρίζουν εδώ και χρόνια την πολιτική της λιτότητας, τα κέρδη των βιομηχάνων». Συνεχίζοντας επισήμανε: «Δε φτάνει να αγανακτούμε, πρέπει να μπει η πλειοψηφία των εργαζομένων στον αγώνα, να αντιπαλέψουμε την κυβερνητική πολιτική. Από την ίδια πολιτική πηγάζει και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, που είναι αυτή τη στιγμή στους δρόμους, διεκδικώντας αξιοπρεπή ζωή. Το ίδιο κάνουν και οι εργάτες».

Αγωνιστικό χαιρετισμό από τη μαχόμενη αγροτιά μετέφερε ο Χαρίλαος Αρχοντής, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, ο οποίος, αφού σημείωσε πως «τρεις μέρες τώρα η αγροτιά βρίσκεται για μια ακόμη φορά στους δρόμους του αγώνα», τόνισε: «Η συμπαράταξη, το μέτωπο όλων των εργαζόμενων, αγροτών, ανέργων, μεταναστών, είναι η μόνη προοπτική».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ενώ, μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που έφτασε στη Νομαρχία όπου επιδόθηκε το ψήφισμα.

Μαζική ήταν και η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στ. Γούλας. Χαιρετισμό από τους αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο των Τεμπών απηύθυνε ο Βασίλης Παπαλίτσας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μίλησαν ακόμα ο Β. Γιαννούλας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ο κ. Στεφανής.

Το δικό τους μήνυμα αντίστασης στα κυβερνητικά σχέδια έστειλαν κι από τα Τρίκαλα. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γ. Μπλάνας, από το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Βάσω Μπακάση, πρόεδρος του Εργαζομένων του Νομαρχιακού Νοσοκομείου και μετά έγινε πορεία στους δρόμους. Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα συμπαράστασης προς τους αγρότες, που θα δοθεί την Κυριακή στο μπλόκο των Τεμπών.