Opel «Concept M»
Van φυσικού αερίου με turbo

Διαθέτει συμπαγές αμάξωμα, αλλά με ύψος 1,62 μέτρα είναι αρκετά ευρύχωρο για τέσσερις επιβάτες. Είναι σπορ, οικολογικό και αποτελεί την πιο πρόσφατη σχεδιαστική μελέτη μονοκάμπινου van της Opel. Ονομάζεται «Concept M» και θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 7-17 του Μάρτη 2002

Κυριακή 3 Φλεβάρη 2002

Το «Concept M» κινείται από έναν κινητήρα τούρμπο 1,6 λίτρων 110 kW/150 hp, με καύσιμο φυσικού αερίου, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο «Easytronic» του Corsa και φθάνει τα 200 χλμ./ώρα.

Το πειραματικό όχημα παρουσιάζει ομοιότητες με το Zafira, θεωρείται ο άμεσος διάδοχος πρωτότυπων οχημάτων, όπως το «Frogster» και «Signum», από τα οποία δανείζεται αρκετά στοιχεία. Το «Concept M» έχει μήκος 4,05 μ. και πλάτος 1,78 μ. αλλά χάρη στο πρωτοποριακό εσωτερικό του προσφέρει άνεση και αρκετές δυνατότητες εφαρμογής επαναστατικών λύσεων στο μέλλον. Οι επιβάτες μπορούν να κάθονται σε τέσσερα ανεξάρτητα, αναπαυτικά καθίσματα σπορ εμφάνισης, στα οποία έχει δοθεί μεγάλη προσοχή ειδικά στην περιοχή των ώμων.

Εχοντας υιοθετήσει αρκετά στοιχεία πολυμορφικής σχεδίασης, διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους, εκτός από το χώρο αποσκευών και στην κονσόλα οροφής (με ενσωματωμένο σύστημα DVD) καθώς και στην κεντρική κονσόλα. Το cockpit του «Concept M» διαθέτει PDA (Personal Digital Assistant) « Προσωπικό Ψηφιακό Βοηθό», με τον οποίο ο οδηγός μπορεί, μεταξύ των άλλων, να ρυθμίζει το σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού και να έχει πρόσβαση στο Ιντερνετ. Επίσης, υπάρχει ένα μόνιτορ που προβάλλει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τον οδηγό.