ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Κούβα
Παρασκευή 16 Ιούλη 2021

Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ...
«Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δεν θα περάσουν!» δηλώνει η ΚΝΕ, που σήμερα Παρασκευή στις 8 μ.μ. διοργανώνει παραστάσεις διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και στο αμερικάνικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τους νέους να συμμετέχουν, εκφράζοντας «την αλληλεγγύη τους στον κουβανικό λαό, που τις τελευταίες μέρες παλεύει ενάντια σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό σχέδιο εναντίον του».

«Εχουμε τη δύναμη να μην αφήσουμε να περάσουν στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα τα βρώμικα ψέματα του συστήματος», αναφέρει, τονίζοντας ότι «οι ΗΠΑ, μαζί με τη μαφία που δρα στο έδαφός τους, οργανώνουν αντικομμουνιστικές και αντεπαναστατικές διαδηλώσεις, στηρίζοντας τις δυνάμεις μέσα στην Κούβα που καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης (...) Επικαλούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα οι ίδιες δυνάμεις που δεν υπάρχει δικαίωμα που να μην έχουν τσακίσει, από τη Μινεάπολη έως το Ιράκ, οι ίδιοι που έχουν βομβαρδίσει και δολοφονήσει λαούς, που έχουν γεμίσει με ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές βάσεις τους όλο τον πλανήτη».

«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός στη ζωή του είναι αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού απάνθρωπου αποκλεισμού των ΗΠΑ, που ξεκίνησε αμέσως μετά την Κουβανική Επανάσταση πριν 60 χρόνια. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι αυτές που δεν αφήνουν την Κούβα να ανασάνει», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ και καταλήγει: «Μέσα στον ορυμαγδό προπαγάνδας των αστικών ΜΜΕ και των fake news, οι μόνοι που μπορούν να διαδώσουν την αλήθεια είναι οι λαοί. Η δύναμή τους είναι ανεξάντλητη!».

Παρεμβάσεις με πανό στο ΕΜΠ και στα Γιάννενα

...και στα τείχη του Κάστρου των Ιωαννίνων
Χτες, μέλη των Οργανώσεων ΕΜΠ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανάρτησαν πανό με μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας στο συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων.

«Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δεν θα περάσουν! Η Κούβα θα νικήσει! Hasta la victoria siempre!», έγραφε το πανό στα Ελληνικά και Ισπανικά, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Γιγαντοπανό με αντίστοιχο περιεχόμενο και απεικονίζοντας μια τεράστια σημαία της Κούβας ανάρτησαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα Γιάννενα, στα τείχη του Κάστρου της πόλης.

Σε παρέμβαση αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας προχώρησαν χτες και οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αναρτώντας πανό με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κούβα! Ο κουβανικός λαός θα νικήσει».