ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμική συγκέντρωση στο αμερικανικό προξενείο
Τρίτη 20 Ιούλη 2021

Δυναμική συγκέντρωση έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ το απόγευμα της Παρασκευής, μέσα από την οποία έστειλαν ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό, που τις τελευταίες μέρες παλεύει ενάντια σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό σχέδιο εναντίον του.

Τα μέλη της ΚΝΕ μοιράζοντας ανακοινώσεις στον λαό της πόλης και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Στην Κούβα δεν περνάει ο ιμπεριαλισμός, ζητώ η επανάσταση και ο σοσιαλισμός» και «Στη χώρα του Φιντέλ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια απ' τους κομμουνιστές» ξεκαθάρισαν ότι η Κούβα δεν είναι μόνη της και πως οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δεν θα περάσουν.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση έκανε ο Αποστόλης Σκούφας, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «από τη Θεσσαλονίκη, το λιμάνι των λαών, ο Σύνδεσμος εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον περήφανο λαό της Κούβας και ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους». Κάνοντας λόγο για ένα «άθλιο και αντεπαναστατικό θέατρο» που οι ΗΠΑ και οι μαριονέτες τους προσπαθούν να παρουσιάσουν ως «λαϊκή εξέγερση» και «ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε πως «καταπάτηση δικαιωμάτων συνιστά η διαχρονική εγκληματική πολιτική όλων των αμερικανικών κυβερνήσεων, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανικών κατά της Κούβας. Μιλούν για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα οι φονιάδες των λαών, αυτοί που έχουν αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα, από το Βιετνάμ και τη Γιουγκοσλαβία μέχρι το Ιράκ και τη Συρία».

Στην ομιλία του ο Θανάσης Σγούρος, Γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, κατήγγειλε τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια εις βάρος της Κούβας, σχέδια που ξετυλίγονται με προβοκάτσιες, αντικομμουνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα, πόλεμο προπαγάνδας και fake news.

Αφού ανέδειξε όλο τον μηχανισμό που στήθηκε με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησής της, τόνισε ότι αυτό που «πονάει» τους ιμπεριαλιστές είναι ότι η επανάσταση στην Κούβα, η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο και γενικότερα στο δυτικό ημισφαίριο, απέδειξε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος και προσέφερε πρωτόγνωρες κατακτήσεις στον λαό και τη νεολαία της Κούβας, στην Υγεία, στην Παιδεία, στη δουλειά, στη ζωή.

Σε μία συμβολική κίνηση, τα μέλη της ΚΝΕ υπό τον ήχο των συνθημάτων έκαψαν την αμερικάνικη σημαία, που αποτελεί σύμβολο των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού ανά τον κόσμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το δίκαιο το έχουν οι λαοί που παλεύουν για τα δικαιώματά τους» (2024-09-24 00:00:00.0)
Σήμερα οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Κούβα (2021-07-16 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα μηνύματα αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας (2021-07-15 00:00:00.0)
Βιβλίο ντοκουμέντο για την Κούβα (2003-09-07 00:00:00.0)
Υπερασπιζόμαστε το Νησί της Επανάστασης (2003-05-30 00:00:00.0)
Το παράδειγμα της Κούβας δίνει το μήνυμα (1997-03-27 00:00:00.0)