ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 21ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη της διακίνησης του «Ριζοσπάστη»
Τρίτη 20 Ιούλη 2021

Αιγάλεω
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται από τις ΚΟ του ΚΚΕ η πανεξόρμηση για τη διακίνηση της Απόφασης του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος «Για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία», που κυκλοφόρησε ένθετη με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου». Δίνοντας συνέχεια στην επιτυχημένη διακίνηση της Πολιτικής Απόφασης, ο πήχης μπαίνει ακόμα ψηλότερα, με ξεχωριστό και μετρήσιμο δείκτη, και κατά συνέπεια κομμάτι του σχεδιασμού των Οργανώσεων να αποτελούν οι χώροι δουλειάς, οι νέοι εργαζόμενοι, εργαζόμενοι που το προηγούμενο διάστημα έκαναν το βήμα συμμετοχής στις απεργιακές μάχες.

Στην Αττική

Με τέτοιους υψηλούς στόχους κλιμακώνεται η πανεξόρμηση από την ΚΟ Αττικής, με χιλιάδες μέλη και φίλους του Κόμματος να είναι «στο πόδι» από το πρωί του Σαββάτου.

Ηδη από το πρωί του Σαββάτου οι Οργανώσεις της ΤΟ Πειραιά και της ΤΟ Μεταφορών απευθύνθηκαν με τον «Ριζοσπάστη» στους ναυτεργάτες στα βαπόρια του Πειραιά, ευρύτερα στο λιμάνι, αλλά και στις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους που ταξίδευαν με τα πλοία της γραμμής. Από τη Δευτέρα τη σκυτάλη πήραν οι εξορμήσεις σε δεκάδες εργασιακούς χώρους, στα εργοστάσια του Θριασίου, του Κορωπίου και αλλού, στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, σε άλλους χώρους εργασίας, παρότι πολλοί από αυτούς έχουν υψηλό ποσοστό τηλεργασίας.

Στα βαπόρια του Πειραιά
Ταυτόχρονα οι συσκέψεις, οι βιβλιοπαρουσιάσεις και οι άλλες κομματικές δραστηριότητες των ημερών, με την παρουσία του «Ριζοσπάστη» να δεσπόζει, βοήθησαν ώστε να διακινηθούν πολλά φύλλα, να συνδράμει περισσότερος κόσμος σε αυτήν την προσπάθεια.

Η πανεξόρμηση και η δημοσιοποίηση της Απόφασης έχει ήδη σημάνει την έναρξη διαμόρφωσης κλίματος μελέτης από τις Οργανώσεις, με ορίζοντα την αφομοίωση των καθηκόντων έτσι όπως αυτά τίθενται, σε συνδυασμό με την πλατιά συζήτηση που προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα συνολικά με τις Αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλία

Με αισιοδοξία και παρακαταθήκη τους αγωνιστικούς δεσμούς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, συνεχίζεται η εξόρμηση και στη Θεσσαλία. Με το που έφτασε ο «Ριζοσπάστης» στα γραφεία των Οργανώσεων, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ παρέλαβαν τις χρεώσεις τους και ξεκίνησαν τη διακίνηση, φτάνοντας σε εκατοντάδες εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων, αγροτικών συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων. Με καλό σχεδιασμό και με μαχητικότητα, τα συνεργεία της εξόρμησης έφτασαν το Σαββατοκύριακο σε δεκάδες γειτονιές και χωριά, αλλά και σε πάρκα που μαζεύουν οικογένειες και νεολαία. Συνέχισαν και τη Δευτέρα σε χώρους δουλειάς, εργοστάσια, νοσοκομεία, υπηρεσίες των δήμων, σούπερ μάρκετ. Ανοιξαν τη συζήτηση με τους εργαζόμενους ότι πρέπει να οργανωθούν και αποφασιστικά να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να προωθήσουν την Κοινωνική Συμμαχία, την κοινή πάλη με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, την προοπτική της ριζικής ανατροπής, για να βρεθούν οι εργαζόμενοι στην εξουσία. Η μάχη της διακίνησης του «Ριζοσπάστη» έδειξε τις δυνατότητες που υπάρχουν για σταθερά αυξημένη κυκλοφορία της εφημερίδας ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Στον Ασπρόπυργο
«Η πλατιά διακίνηση της Πολιτικής Απόφασης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν πολύτιμος βοηθός της προσπάθειας που επαναλήφθηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο Θανάσης Κοκονάς, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, και πρόσθεσε: «Με καλό σχεδιασμό οι ΚΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ από το απόγευμα της Παρασκευής παρέλαβαν τα φύλλα του "Ριζοσπάστη" και υλοποίησαν το σχέδιο που είχε στόχο να φτάσουν στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, σε όλο και περισσότερους φίλους και οπαδούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι Οργανώσεις όπως στις Συκιές, στην Πολίχνη, στη Σταυρούπολη, στη Χαλκηδόνα, πατώντας στον καλό σχεδιασμό και στην προετοιμασία που προηγήθηκε είχαν εξαντλήσει τα φύλλα από το απόγευμα του Σαββάτου.

Η εξόρμηση συνεχίστηκε όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα σε χώρους δουλειάς, σε εμπορικά καταστήματα, σε δημαρχεία, καθώς και σε πάρκα που μαζεύουν οικογένειες και νεολαία.

Μέσα και από αυτήν την εξόρμηση επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά οι δεσμοί που έχουν αναπτύξει οι κομμουνιστές της Δυτικής Θεσσαλονίκης με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, αλλά και με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους με τους οποίους συναντιόμαστε στην καθημερινή πάλη για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι γεγονός ότι ένας σταθερά μεγάλος αριθμός ανθρώπων παρακολουθεί και ενδιαφέρεται για τις προβλέψεις, τις αναλύσεις και την πρόταση του Κόμματος, για να βγουν από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος».