ΝΒΑ
Ο Γ. Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στον τίτλο
Πέμπτη 22 Ιούλη 2021

Copyright 2021 The Associated

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μιλγουόκι Μπακς κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα στο ΝΒΑ μετά από 50 χρόνια, επικρατώντας των Φοίνιξ Σανς με 105-98 στον 6ο τελικό, στο Μιλγουόκι, και κάνοντας το 4-2 στις νίκες.

Η τελευταία φορά που οι Μπακς στέφθηκαν πρωταθλητές ήταν το 1971, όταν επικράτησαν των Μπάλτιμορ Μπούλετς, με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και τον Οσκαρ Ρόμπερτσον. Φέτος άλλωστε ήταν η πρώτη παρουσία των «Ελαφιών» σε τελικούς ΝΒΑ από το 1974.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ηγήθηκε των Μπακς, με 50 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες, ενώ από τους συμπαίκτες του ο Κρις Μίντλετον σημείωσε 17 πόντους και ο Μπόμπι Πόρτις 16. Για το Φοίνιξ κορυφαίος ήταν ο Κρις Πολ με 26 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Αντεκούνμπο έγινε ο πρώτος παίκτης με τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 τάπες σε έναν τελικό από το 1974 που ξεκίνησε η καταγραφή των μπλοκ, καθώς και ο έβδομος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που πετυχαίνει τουλάχιστον 50 πόντους σε τελικό.

Ο ίδιος μετά την επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου και παραλαμβάνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών (ΜVP), δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Μιλγουόκι που πίστεψε σε μένα. Ευχαριστώ επίσης τους συμπαίκτες μου, που έπαιξαν σκληρά σε κάθε παιχνίδι. Εμπιστεύτηκα αυτήν την ομάδα. Ηθελα να το πετύχω εδώ, σε αυτήν την πόλη, ήθελα να το πετύχω με αυτούς τους τύπους, οπότε είμαι χαρούμενος που το καταφέραμε».

Οσο για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, αδερφό του Γιάννη και συμπαίκτη του στους Μπακς, στάθηκε άτυχος και έμεινε εκτός του τελευταίου τελικού και της φιέστας τίτλου, καθώς είχε τεθεί σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.