ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά
Τετάρτη 28 Ιούλη 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη, στις 12.30 μ.μ. στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά, η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό, ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα που μεθοδεύει η κυβέρνηση.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, πλέον "επιτρέπεται σε όλες τις ζώνες προστασίας του Ορους Αιγάλεω η κατασκευή εγκαταστάσεων για την επεξεργασία αστικών αποβλήτων". Στην ουσία θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα τυπικά εμπόδια που έμπαιναν στον εγκληματικό σχεδιασμό τους από τον νόμο του 1999 όπου καθορίζονται τα "όρια των ζωνών προστασίας" του Ορους Αιγάλεω, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί "τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους" και "απόλυτης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος".

Δηλαδή, ετοίμασαν το νομοθετικό πλαίσιο για να προχωρήσει χωρίς εμπόδια το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος, με την κατασκευή της υγειονομικής βόμβας, της ΜΕΑ, που θα παράγει το καρκινογόνο RDF, δίπλα στα καζάνια της "Oil One" στη Δραπετσώνα και των άλλων βιομηχανιών πετρελαίου στο Πέραμα, και στα έργα της COSCO στο λιμάνι.

Καλούμε τον λαό της περιοχής μας, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς να κλιμακώσουμε συντονισμένα τον αγώνα μας, να μεγαλώσει η ελπιδοφόρα συσπείρωση που ήδη εκφράζεται με τη Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στο έγκλημα στο Σχιστό!».