Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Αίγινα
Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Την Αίγινα επισκέφτηκε την Τρίτη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή Β' Πειραιά, και τον Μανώλη Ραπανάκη, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά και μέλος της ΚΕ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας επισκέφτηκαν τον αγωγό νερού στο Λεόντι. Εκεί η Δ. Μανωλάκου δήλωσε ότι η κατασκευή του αγωγού υδροδότησης αποτελεί ένα τεράστιας σημασίας έργο για το νησί, που ήρθε ως αποτέλεσμα των διεκδικήσεων και των αγώνων του αιγινήτικου λαού.

Επομένως, όχι μόνο πρέπει να έρθει το νερό στην Αίγινα, αλλά να είναι ποιοτικό, σε επάρκεια και σε χαμηλή τιμή, να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού. Επίσης, να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και με την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου τοπικού δικτύου της Αίγινας.

Επόμενη στάση το Κέντρο Υγείας, όπου η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού (καρδιολόγος, μαία, ακτινολόγος και παιδίατρος, που διεκδικούν οι γονείς εδώ και χρόνια). Η κατάσταση αυτή στη μοναδική δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Υγείας στο νησί δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα και κινδύνους, κυρίως τους θερινούς μήνες, οπότε οι επισκέπτες αυξάνουν κατακόρυφα τον πληθυσμό.

Στην Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη έγινε εποικοδομητική συζήτηση για τον πλούτο βιβλίων και τοπικού Τύπου, την επιβεβλημένη ανάγκη σύγχρονης στέγασης, εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης του υλικού, αλλά και της χρησιμοποίησης του Εϋνάρδειου κτιρίου.

Στη συνάντηση που είχε η Δ. Μανωλάκου με τον δήμαρχο Αίγινας Γ. Ζορμπά αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της Υγείας, αλλά και στις τοπικές συγκοινωνίες και στα δρομολόγια, που πρέπει να αυξηθούν για τις ανάγκες των δημοτών.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, όπου η έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού αναδείχθηκε ως το πρώτο και πιο σοβαρό ζήτημα. Στην τελευταία πυρκαγιά, στα Βροχεία, δυσκόλεψαν την καταστολή της η αργοπορία και προβληματική κατάσταση των εναέριων μέσων που ζητήθηκαν.

Η Δ. Μανωλάκου επεσήμανε ότι το ΚΚΕ έχει φέρει πολλές φορές στη Βουλή τα προβλήματα των πυροσβεστών, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που καλούνται να επιτελέσουν λόγω της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της σημαντικής μείωσης των κονδυλίων που αφορούν τη δασοπροστασία.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των Συλλόγων Επαγγελματιών Αλιέων, ενώ αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ΚΟΒ Αίγινας για τις πολιτικές εξελίξεις.