ΕΥΒΟΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον έναν χρόνο από τις φονικές πλημμύρες

Την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 11 π.μ. στα Βασιλικά

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Από πρόσφατες κινητοποιήσεις των πλημμυροπαθών
Στην πρώτη επέτειο των φονικών πλημμυρών που χτύπησαν το Ληλάντιο Πεδίο και τα Μεσσάπια της Εύβοιας, στις 8 και 9 Αυγούστου 2020, με απολογισμό 8 χαμένες ανθρώπινες ζωές και μεγάλες καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες και υποδομές, την Κυριακή 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των πληγέντων και των κατοίκων στη γέφυρα των Βασιλικών στις 11 π.μ.

Αποκούμπι στους πληγέντες και τους κατοίκους στο Ληλάντιο Πεδίο και τα Μεσσάπια ήταν και συνεχίζουν να είναι η Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου και η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Καστέλας, που συγκροτήθηκαν αμέσως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Επιτροπές που αγκάλιασαν και συμμετέχουν κάτοικοι των δύο περιοχών, οι οποίοι είτε είδαν τους κόπους μιας ζωής να «πνίγονται» στα νερά και τη λάσπη είτε για χρόνια τώρα ζουν με τον φόβο.

Μέσα από κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και ανακοινώσεις οι πληγέντες πέτυχαν πολλά. Πάνω από όλα κατάφεραν να διατηρήσουν τη διεκδίκηση αντιπλημμυρικών έργων στην επικαιρότητα. Να πείσουν κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ότι έργα υποδομών, που οι εκάστοτε κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές τάζουν, «μελετούν» και εξαγγέλλουν δεκαετίες τώρα, χωρίς ποτέ να τα υλοποιήσουν, είναι απολύτως αναγκαία για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.