ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
Αύριο το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και διεκδίκησης

Στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία από τα χωριά

Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021

Με κεντρικό σύνθημα «Οι φωτιές μάς έκαψαν το βιος μας, δεν θα τους αφήσουμε να κάψουν και τις ζωές μας», προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι προετοιμασίες που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας, για το αυριανό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Αντλώντας δύναμη από την οργάνωσή τους σε επιτροπές, όπως επίσης και από την ίδια τη συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής στο επίπεδο του νομού, μετά την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, αλλά και από την ανταπόκριση και άλλων φορέων, κάτοικοι των πυρόπληκτων χωριών ετοιμάζουν την αυριανή τους συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Συνεργεία της Συντονιστικής Επιτροπής, με ντουντούκες, αφίσες και ανακοινώσεις προχωρούν σε ενημερώσεις για τη συμμετοχή των κατοίκων από τα χωριά στο συλλαλητήριο. Χτες βρέθηκαν στο Λαμπέτι, στο Κολύρι και τη Βαρβάσαινα. Σήμερα, κλιμάκια της Συντονιστικής θα βρεθούν σε χωριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σκοπός όλων είναι να μη μείνει κανένας ανενημέρωτος και μόνος του, στις δύσκολες μετά τις πυρκαγιές μέρες που έρχονται. Αλλωστε όλες τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιούνταν περιοδείες και ενημερώσεις.

Την ίδια ώρα, σε όλους τους τόνους, κάτοικοι των πυρόπληκτων χωριών επισημαίνουν την ανάγκη άμεσης βοήθειας, όχι μόνο με την καταβολή των αναγκαίων και δίκαιων βάσει των ζημιών που υπέστησαν αποζημιώσεών τους, αλλά και την πραγματοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών και άλλων αναγκαίων έργων.

Σε ό,τι αφορά την αυριανή κινητοποίηση, όπως έχει ανακοινωθεί και από τις προηγούμενες μέρες, θα συμμετάσχουν ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος, ο οποίος κατάγεται από την Ηλεία, που θα απαγγείλει ποίημα, και ο τραγουδιστής Διονύσης Τσακνής, που θα δώσει και συναυλία.

Τη συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους, με μήνυμά του, εξέφρασε επίσης ο Ηλείος ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ δηλώσεις συμμετοχής και συμπαράστασης έχουν κάνει τα Σωματεία: Εργαζομένων Εμπορικών καταστημάτων και υπηρεσιών Νομού Ηλείας, Οικοδόμων Νομού Ηλείας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, ΕΔΟΠ ΔΕΗ Νομού Ηλείας, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου - Κυλλήνης και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Νομού Ηλείας.

Σημειώνεται πως θα υπάρχουν πούλμαν που θα μεταφέρουν κόσμο από τα πυρόπληκτα χωριά στον Πύργο. Γι' αυτόν τον σκοπό διαθέτουν δωρεάν τα οχήματά τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, προσπάθεια που συνεχίζεται ώστε να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Εως χτες βράδυ είχαν ανακοινωθεί τα εξής λεωφορεία: Από τη Νεμούτα στις 6 μ.μ., 6.15 μ.μ. Λάλα και Πεύκες 6.45 μ.μ. Από την Καυκονία στις 6.15 μ.μ., 6.30 μ.μ. Πελόπιο και Πλάτανο 6.45 μ.μ.