Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις
Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021

Αλεξανδρούπολη
Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο σε πόλεις όλης της χώρας. Στη Βόρεια Ελλάδα αγωνιστικές παρεμβάσεις έγιναν από σωματεία και φορείς σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Καρδίτσα.

Στην Καβάλα, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, όπως και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων ΠΕ Καβάλας - Θάσου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη, όπου μίλησε ο Γιάννης Γιαγκίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Γιαγκίδης τόνισε πως οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό πλήττουν και τους νέους και τους παλιούς ασφαλισμένους, δηλαδή όλη την εργατική τάξη, και ξεκαθάρισε πως οι ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι κεφάλαια προς επένδυση για τα κέρδη των αφεντικών. Επίσης, στάθηκε στο ρόλο της πλειοψηφίας στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας, που όπως είπε υπηρετεί την εργοδοτική - κυβερνητική γραμμή και εδώ και χρόνια βάζει πλάτη στους τοπικούς μεγαλοεργοδότες και στην εκάστοτε κυβέρνηση που τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, «σφυρίζει αδιάφορα» όταν εργοδότης της πόλης απολύει πρόεδρο σωματείου και όταν οι μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες, η ΒΦΛ και τα Πετρέλαια απολύουν τους παλιούς εργαζόμενους για να προσλάβουν νέους, φθηνότερους.

Καρδίτσα
Επίσης, ο Γ. Γιαγκίδης σημείωσε πως η αλληλεγγύη και η οργάνωση είναι τα όπλα των εργαζομένων, λέγοντας πως τα σωματεία της περιοχής έδειξαν την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους των φετινών πυρκαγιών με τη συναυλία αλληλεγγύης στις 24 Αυγούστου, όπου μαζεύτηκαν 1.000 ευρώ και τεράστια ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης.

Στην Αλεξανδρούπολη, την κινητοποίηση οργάνωσαν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Εβρου και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Εβρου.