ΠΑΜΕ με τους αγρότες
Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών, βρέθηκαν εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής απ' την Αθήνα με προορισμό το μπλόκο των Τεμπών, δίνοντας έμπρακτη απάντηση στις θεωρίες και τις πρακτικές του «κοινωνικού αυτοματισμού», που προωθεί η κυβέρνηση. Οι εργάτες μαζί με φοιτητές από το Πάντειο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης, κρατώντας πανό με το σύνθημα «Ολοι μαζί στο δρόμο - όλοι στον αγώνα».

«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», βροντοφώναζαν οι διαδηλωτές, κρατώντας τις σημαίες του ΠΑΜΕ κι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και υψωμένες γροθιές από τους αγρότες. Οι φωνές όλων ενώθηκαν στο σύνθημα: «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, με Μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές».

Ο Γ. Πέρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, χαιρέτισε τον περήφανο αγώνα των αγροτών, λέγοντας ότι «ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς, που συνθλίβεται στις μυλόπετρες της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, είναι και αγώνας του εργάτη, του επαγγελματοβιοτέχνη, του βιοπαλαιστή». Και πρόσθεσε ότι «είναι κοινός αγώνας όλων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, γιατί στρέφεται ενάντια στον κοινό αντίπαλό τους, στο μεγάλο κεφάλαιο και τα πολιτικά ενεργούμενά του».