Στην τελική ευθεία για τις εκδηλώσεις στη Λάρισα
Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021

Από τις εργασίες προετοιμασίας του χώρου στην Κοίτη του Πηνειού
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες και για τις εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λάρισα, που θα γίνει στις 10 - 11 Σεπτέμβρη, στην Κοίτη Πηνειού.

Την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στο Φεστιβάλ η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο πρόγραμμα της Παρασκευής 10 Σεπτέμβρη ξεχωρίζουν ακόμα η συζήτηση που θα γίνει με εργαζόμενους από τον χώρο του Πολιτισμού, με θέμα «Οι θύελλες που έρχονται θα μας βρουν όλους κρίκους στην αλυσίδα!», όπου θα μιλήσει ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καθώς και η συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου.

Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη θα γίνει κεντρική συζήτηση με θέμα «Δεν θα ζούμε στο έλεος των φυσικών καταστροφών. Ο ίδιος ο λαός θα σώσει τον λαό», με ομιλητή τον Αντώνη Ραλλάτο, δασολόγο, μέλος της ΚΕΟΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα ξεχωρίζει η συναυλία που θα γίνει με την Γλυκερία.

Ολες τις μέρες θα λειτουργεί και χώρος δραστηριοτήτων με συναυλίες ερασιτεχνικών σχημάτων, θεατρικά δρώμενα κ.λπ., ενώ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ιδιαίτερη θέση θα έχουν το Στέκι των μαθητών, με έκθεση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, workshops και διαδραστικά παιχνίδια, το Στέκι των φοιτητών και το Στέκι εργαζομένων και Κατάρτισης, με σχετικές εκθέσεις, η «κόκκινη γωνιά» των γυναικών όπου θα γίνει το Σάββατο σύσκεψη με θέμα «Δικαίωμα: Ατομική υπόθεση ή κοινωνική ανάγκη;», καθώς και ο Παιδότοπος που θα έχει και τις δυο μέρες παραστάσεις Καραγκιόζη. Τη θέση του θα έχει και ο Αθλητισμός, καθώς την πρώτη μέρα θα γίνει επίδειξη μαχητικών αθλημάτων.