ΠΑΤΡΑ
Μεγάλο παμπατραϊκό συλλαλητήριο για την Υγεία τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους απηύθυναν σωματεία και φορείς που συμμετείχαν στη χτεσινή έκτακτη σύσκεψη την οποία διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο

Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021

Από τη χτεσινή σύσκεψη των σωματείων στην Πάτρα
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους της πόλης και στα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν στο μεγάλο παμπατραϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ., για τα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, απευθύνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μετά τη χτεσινή έκτακτη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της, στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Πρόκειται για συνέχεια των δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών του Εργατικού Κέντρου, που με αφορμή την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης και η οποία αναμένεται να γίνει ακόμα χειρότερη με την εφαρμογή των μέτρων αναστολής στο προσωπικό, στοχεύει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Αυτό ήταν και το μήνυμα που έδωσαν οι εκπρόσωποι τόσο των σωματείων εργαζομένων και γιατρών από τα νοσοκομεία της πόλης που συμμετείχαν στη σύσκεψη, όσο και των υπόλοιπων συνδικάτων και φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΚΠ.

«Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε και πριν από μερικούς μήνες, όταν μαζί με δεκάδες φορείς της πόλης μας διεκδικήσαμε άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας», τόνισε εισηγητικά ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Δημήτρης Μαρμούτας.

Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος χαιρέτισε τη νέα πρωτοβουλία του ΕΚΠ υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός και συνοδοιπόρος σε αυτή.

Τις μέρες που απομένουν μέχρι τη Δευτέρα, τονίστηκε από τη διοίκηση του ΕΚΠ αλλά και από τους εκπροσώπους των σωματείων που πήραν μέρος, το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο θα φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, προκειμένου να δοθεί μαζική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας αλλά και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα ενίσχυσής της.

Τον λόγο στη σύσκεψη, εκτός του προέδρου του ΕΚΠ, πήραν επίσης: Ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης, ο Χρήστος Δάβουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑ, ο Περικλής Γεραλής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, η Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Εμπορίου - Υπηρεσιών ν. Αχαΐας, η Γιώτα Παναγοπούλου, αντιπρόεδρος του ΕΚΠ, ο Λευτέρης Απολλωνάτος, συνταξιούχος, ο Κώστας Δραγώτης, διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», ο Δημήτρης Γεωργαντόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Μόνιμων Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, ο Αντώνης Ντάσιος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΝΠ, και ο Σωτήρης Παρίσης, οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΠ.

Σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη» και ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου θα δημοσιευτεί αναλυτικό ρεπορτάζ από τη χτεσινή σύσκεψη.