ΤΕΝΙΣ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΠΕΝ
Στα ημιτελικά η ασταμάτητη Σάκκαρη
Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021

Associated Press

Συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στο Αμερικανικό Οπεν κατηγορίας Grand Slam η Μαρία Σάκκαρη και απέχει μία νίκη από τον τελικό του τουρνουά. Στα προημιτελικά η Ελληνίδα τενίστρια, πραγματοποιώντας μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, νίκησε την Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) σε μόλις 81' και προκρίθηκε πανηγυρικά στην τετράδα. Είναι η πρώτη φορά που θα δώσει το «παρών» στα ημιτελικά του τουρνουά της Νέας Υόρκης και η δεύτερη στην καριέρα της που βρίσκεται στην τετράδα ενός τουρνουά Grand Slam, μετά από το Ρολάν Γκαρός λίγους μήνες πριν.

Κόντρα σε άλλο ένα σπουδαίο όνομα της παγκόσμιας κατάταξης του γυναικείου τένις η Σάκκαρη πραγματοποίησε και πάλι επιβλητική εμφάνιση, έχοντας ως όπλο το εξαιρετικό σερβίς (22 κερδισμένα), ενώ αντέδρασε άψογα σε όλες τις περιπτώσεις που η αντίπαλός της προσπάθησε να της ασκήσει πίεση.

Στα ημιτελικά του Αμερικανικού Οπεν η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Βρετανίδα Εμα Ραντουκάνου στον δεύτερο ημιτελικό (Παρασκευή 04.00 ώρα Ελλάδας) με στόχο την μεγαλύτερη μέχρι τώρα υπέρβαση, την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά.