ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καθήλωσε η εκδήλωση για τις «Γυναίκες από την αστική Γαλλική Επανάσταση στην Παρισινή Κομμούνα»
Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2021

Εντυπωσιακή και προσεγμένη ήταν η εκδήλωση για τις «Γυναίκες από την αστική Γαλλική Επανάσταση στην Παρισινή Κομμούνα» που πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο Νίκαιας. Μια εκδήλωση εμπνευσμένη από την ομώνυμη έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» του Τμήματος για την Ισοτιμία των Γυναικών της ΚΕ του ΚΚΕ που διοργάνωσαν από κοινού οι Τομεακές Οργανώσεις Χρηματοπιστωτικού και Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή κόσμου που αγκάλιασε με ιδιαίτερη ζέση την προσπάθεια των δύο Οργανώσεων. Η εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας συντρόφων και φίλων της Οργάνωσης, που με μεράκι κατάφεραν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες της καθημερινότητας, όπως η κόπωση από τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, οι υποχρεώσεις για την οικογένεια και τα παιδιά, οι ανάγκες οργάνωσης του αγώνα, μέσα σε μια πολύ σκληρή περίοδο για τον λαό.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε μέσα από μία αφήγηση των κύριων στοιχείων του, σε συνδυασμό με απαγγελίες ποιημάτων και θεατρικά δρώμενα. Αναδείχτηκαν έτσι πλευρές και διδάγματα από την πρώτη προλεταριακή επανάσταση στην Ιστορία της ανθρωπότητας, στην οποία συμμετείχαν δραστήρια οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων του Παρισιού. Εκατόν πενήντα χρόνια μετά, «Η Κομμούνα πάντα ζει» ως ο προάγγελος της νέας κοινωνίας για την οποία παλεύουμε σήμερα, ήταν το μήνυμα που μεταφέρθηκε με παλμό στους θεατές. Ξεχωριστή, τέλος, ήταν η χορωδία που απέσπασε ζεστό χειροκρότημα.