Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, μεγάλα λαϊκά γλέντια
Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκε ο κόσμος στη «Λαϊκή Σκηνή» την Φωτεινή Βελεσιώτου, που άνοιξε το χτεσινό πρόγραμμα στη Λαϊκή Σκηνή.

«Είμαστε εδώ, αλλά λείπει ένας, ο Μίκης. Ορφανέψαμε, πιο μεγάλη ορφάνια δεν νιώσαμε ποτέ», σημείωσε η Φ. Βελεσιώτου ανεβαίνοντας στη σκηνή. «Είναι ο άνθρωπος που μας γέμισε πολιτισμό, γι' αυτόν θα τραγουδήσουμε εδώ. Μας ακούει από κει πάνω. Να 'ναι καλά και να μας φωτίζει...», ανέφερε πριν ξεκινήσει το πρόγραμμά της.

Ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα και το πρόγραμμα ξεκινά με τα τραγούδια «Βασίλεψες αστέρι μου», «Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν» και «Μέρα Μαγιού μου μίσεψες».

Ακολουθούν το «Γιουσουρούμ», τα «Διόδια», οι «Μέλισσες» και άλλα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, όπως το «Μ' αεροπλάνα και βαπόρια», «Μη μου ξαναφύγεις πια», «Σαν απόκληρος γυρίζω», με τον κόσμο να ενώνει τη φωνή του με αυτή της Φ. Βελεσιώτου στο «Μην κλαις».

Η Φ. Βελεσιώτου έκλεισε το πρόγραμμά της με το «Εχω έναν καφενέ», το οποίο ήταν «αφιερωμένο σε όλους εσάς που είστε εδώ. Να είστε γεροί και δυνατοί. Καλούς δρόμους να έχετε».

Τη σκυτάλη πήρε το συγκρότημα Led Seftelin, για ένα ξεχωριστό ποντιακό γλέντι. Ευχαρίστησαν για την πρόσκληση, σημειώνοντας πως ήταν η πρώτη τους συμμετοχή στο Φεστιβάλ, λίγο πριν με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της ποντιακής λύρας τραγουδήσουν για την προσφυγιά, τα βάσανα των Ποντίων, για τις χαρές και τις λύπες τους, με τον κόσμο να «απαντά» κάθε φορά με θερμά χειροκροτήματα.