ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»
Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον για τις νέες εκδόσεις
Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021

Στο βιβλιοπωλείο στον χώρο του Φεστιβάλ οι επισκέπτες περιτριγυρίζουν παλιές και νέες εκδόσεις, αξιοποιούν τις προσφορές που υπάρχουν, τις μεγάλες εκπτώσεις, προμηθεύονται ευρεία γκάμα τίτλων.

Ομως ανάρπαστες έχουν γίνει οι νέες εκδόσεις. Ανάμεσά τους είναι η έκδοση που συγκεντρώνει τα υλικά της ημερίδας «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία του περιβάλλοντος στον αντίποδα της πολιτικής του "Πράσινου New Deal"», καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις θέσεις του Κόμματος για το ζήτημα, για την τεκμηρίωση της υπεροχής της σοσιαλιστικής κοινωνίας που εξασφαλίζει την ισορροπημένη σχέση ανθρώπου και φύσης και όλα αυτά στον αντίποδα της υποκρισίας των αστικών δυνάμεων για το περιβάλλον μέσω του προωθούμενου «πράσινου new deal», με στόχο την ενίσχυση της αστικής κερδοφορίας.

Αντίστοιχο όγκο προτιμήσεων συγκεντρώνει η έκδοση «Η συνταγματική έκφραση της δικτατορίας του κεφαλαίου. Σειρά: Aστικό και Σοσιαλιστικό Δίκαιο». Οπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο της έκδοσης, η οποία αποτελεί μέρος της συγκεκριμένης σειράς, απευθύνεται όχι μόνο σε όσους ασχολούνται με το Δίκαιο, «αλλά σε κάθε προοδευτικό επιστήμονα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που προβληματίζεται από τη σημερινή κατάσταση και τις σύνθετες εξελίξεις». Το οποίο επιβεβαιώνεται από την πληθώρα αναγνωστών που επέλεξαν να αγοράσουν το βιβλίο, ώστε μέσα από τις σελίδες του να δουν τις προσαρμογές του αστικού Συντάγματος με σταθερό το ταξικό του περιεχόμενο, την εξασφάλιση της αστικής εξουσίας.

Τέλος, οι εκδόσεις που εμπεριέχονται στην ενότητα για τα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα έχουν μεγάλη ζήτηση: Δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που μετά την περιήγησή τους στην κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ με το ίδιο θέμα, φτάνουν στο βιβλιοπωλείο ζητώντας τις αντίστοιχες εκδόσεις, για να το «ψάξουν παραπάνω».