Συνεχίζεται το ταξίδι με το «κόκκινο Αερόστατο»!
Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021

Και τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ ο χώρος του «κόκκινου Αερόστατου» έσφυζε από ζωή. Χαμόγελα, πειράγματα, συζητήσεις, πολύμορφες δραστηριότητες συνθέτουν το σκηνικό του χώρου. Και οι μικροί φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» δεν φεύγουν με «άδεια» χέρια από το Στέκι τους, αφού παίρνουν μαζί τους, ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους στο 47ο Φεστιβάλ, ένα μικρό αερόστατο.

Πολλές είναι ακόμα οι ομάδες των παιδιών που πραγματοποιούν επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο και είναι πολλά τα παιδιά που προμηθεύονται το βιβλίο της «Σύγχρονης Εποχής» «Τα παιδιά της Αθήνας» σε ειδική τιμή - προσφορά. Το συγκεκριμένο βιβλίο, άλλωστε, περιλαμβάνεται στα προτεινόμενα αναγνώσματα από τα οποία θα αντλήσουν έμπνευση και θα τροφοδοτήσουν τις πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ και την 28η Οκτώβρη.

Οι «γωνιές» δραστηριοτήτων συνεχίζουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις και τα παιδιά αναμένουν να συμμετάσχουν στις πολύμορφες δραστηριότητες.

«Το ημερολόγιο ενός απορημένου», η νέα στήλη του περιοδικού που έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις, φιλοξενεί μια γωνιά. Ο... «απορημένος φίλος» των παιδιών βρίσκεται και αυτός στο Φεστιβάλ και κάνει μια πλούσια συζήτηση με τα παιδιά για θέματα που τα απασχολούν, δίνοντας αυτήν τη φορά τον λόγο στα ίδια.

«Εργαζόμενος άνθρωπος: Σ' αυτόν ανήκει ο κόσμος!» είναι το θέμα της επόμενης «γωνιάς». Σε αυτήν τη γωνιά τα παιδιά έχουν τον πρώτο λόγο μετέχοντας σε ένα ζωντανό podcast. Μέσα από ερωτήσεις όπως, «Τι είναι εργασία; Γιατί οι μεγάλοι δουλεύουν; Ποια επαγγέλματα είναι πιο σημαντικά και γιατί;» κ.ά., σταδιακά ανακαλύπτουν πως τα πάντα γύρω μας είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης εργασίας, προβληματίζονται για τη σημασία που έχει η δουλειά κάθε εργαζόμενου, προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα: Τι χρειάζεται για να γίνει το καθετί και σε ποιον τελικά ανήκει;