ΤΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ακρίβεια, ανεργία, απολιγνιτοποίηση - Οι θέσεις του ΚΚΕ»
Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021

Εκδήλωση με θέμα «Ακρίβεια, ανεργία, απολιγνιτοποίηση - Οι θέσεις του ΚΚΕ» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού, από την ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι Οργανώσεις του Κόμματος στην Κοζάνη απηύθυναν πλατύ κάλεσμα αγώνα, για ρεύμα και θέρμανση φθηνά για τον λαό, με δεκάδες εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά της Κοζάνης. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης σηματοδοτήθηκε και η έναρξη της πανεξόρμησης με το φύλλο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», με το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Χριστάνης αναφέρθηκε τόσο στις αιτίες της ακρίβειας και των αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στην περιοχή της Κοζάνης. Στάθηκε επίσης στην απολιγνιτοποίηση και τη λεγόμενη «νέα πράσινη συμφωνία», με την οποία όπως τόνισε επιχειρείται η διαχείριση του προβλήματος της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Αφού ανέλυσε τις θέσεις και τις προτάσεις των αστικών κομμάτων, έθεσε στον αντίποδα τη μοναδική πραγματική διέξοδο υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, την πρόταση του ΚΚΕ όπου με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της κοινωνικοποιημένης παραγωγής θα μπορέσουν να διασφαλιστούν η λαϊκή ευημερία και η προστασία του περιβάλλοντος, σε ένα σύστημα όπου η Ενέργεια δεν θα είναι πλέον εμπόρευμα και ο ενεργειακός κεντρικός σχεδιασμός θα αξιοποιεί για το σύνολο των εγχώριων ενεργειακών πηγών με στόχο τη συνδυασμένη ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών.


Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τα ψευτοδιλήμματα που προωθούν αστικές δυνάμεις για «βίαιη» ή «ήπια» απολιγνιτοποίηση, με το ζήτημα της οργάνωσης των μαζικών, λαϊκών και εργατικών φορέων της περιοχής και τις διεκδικήσεις τους γύρω από ζητήματα όπως οι αποκαταστάσεις εδαφών με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.