ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Συγκινητική εκδήλωση τιμής στον Στάθη Βέργο
Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2021

Με μια συγκινητική εκδήλωση στο δημαρχείο της πόλης, ο δήμος Πάτρας τίμησε την περασμένη Δευτέρα, 1η Νοέμβρη, τον παλαίμαχο παίκτη του Απόλλωνα Πάτρας και σπουδαίο δάσκαλο του μπάσκετ Στάθη Βέργο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, παλαίμαχοι παίκτες του αθλήματος, μεταξύ των οποίων μέλη της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Παναχαϊκής, φίλαθλοι κ.ά.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Κώστας Πελετίδης είπε πως «τιμούμε σήμερα τον Στάθη Βέργο όχι μόνο γιατί ήταν ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά και γιατί διαπαιδαγώγησε γενιές και γενιές προσφέροντας σπουδαίο κοινωνικό έργο, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη σημερινή αθρόα παρουσία σας». Από την πλευρά του ο Κώστας Πετρόπουλος, σπουδαία μορφή του ελληνικού μπάσκετ, ανέφερε πως είναι ευγνώμων προς τον Στ. Βέργο, καθώς ήταν από αυτούς που τον ώθησαν να ασχοληθεί με το μπάσκετ μαζί με τον πατέρα και τον αδερφό του Τάκη Πετρόπουλο. Παρεμβάσεις για τον Στ. Βέργο έκαναν επίσης παλιοί συμπαίκτες του, αλλά και παίκτες που δούλεψαν υπό την καθοδήγησή του ως προπονητή, όπως οι Αλ. Δημητριάδης και Γ. Κανατσέλος.

Ο Στάθης Βέργος, φανερά συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τον δήμαρχο Πατρέων για την τιμή που του έκαναν, αναφέρθηκε στους σταθμούς της πορείας του στο άθλημα, τονίζοντας ότι «το μπάσκετ μαζί με την οικογένειά του ήταν όλη του η ζωή».

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή μιας καλαίσθητης τιμητικής πλακέτας από τον δήμαρχο Πατρέων στον Στάθη Βέργο.