ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Να γίνει υποχρεωτική η σύμβαση απαίτησαν ξανά οι μεταλλεργάτες
Σάββατο 6 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 7 Νοέμβρη 2021

Με επιτυχία δόθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη την Παρασκευή 5 Νοέμβρη η απεργιακή μάχη την οποία είχαν κηρύξει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών.

Οι μεταλλεργάτες με την απεργία δήλωσαν την απαίτησή τους για πλήρη εφαρμογή της νέας ΣΣΕ, την κήρυξή της ως υποχρεωτικής σε όλες τις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, την άμεση ενίσχυση των μεικτών επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΥΑΕ) και των υπηρεσιών ελέγχου. Ακόμα, ζητούν να μην προχωρήσει το master plan της COSCO, που προβλέπει μεταξύ άλλων τη μετατροπή του μώλου της ΔΕΗ σε car terminal, με μεγάλο κίνδυνο για τις θέσεις εργασίας των μεταλλεργατών.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας απέρριψε το αίτημα του Συνδικάτου για κήρυξη της νέας ΣΣΕ ως υποχρεωτικής. Το ίδιο είχε κάνει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την προηγούμενη ΣΣΕ, με το Συνδικάτο και τους εργαζόμενους να απαντούν επιβάλλοντάς την στην πράξη με τους αγώνες τους.