ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021
Στο 32,18% η πανελλαδική κάλυψη του πλάνου στο δεύτερο «κλείσιμο»
Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021

Στο 32,18% βρίσκεται η πανελλαδική κάλυψη του πλάνου για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη, μετά το δεύτερο «κλείσιμο» των Οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Νοέμβρη.

Οι πρώτες μέρες της Οικονομικής Εξόρμησης έχουν δώσει τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια, επιβεβαιώνοντας πως υπάρχει στέρεο έδαφος ώστε με επιμονή όλες οι Οργανώσεις να πιάσουν τους στόχους. Τέτοια είναι τα μηνύματα από χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και τα στέκια νεολαίας, όπου υπάρχει αναγνώριση για τη συμβολή του Κόμματος στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, υπάρχει ενδιαφέρον για τις θέσεις του και με την παρακίνηση των κομματικών δυνάμεων κατανοείται και η ανάγκη για την οικονομική ενίσχυσή του. Ταυτόχρονα, με αποφασιστικότητα οι Οργανώσεις αντιμετωπίζουν και τις πρώτες δυσκολίες που συναντάνε, ενισχύουν τη συζήτηση, καταλήγουν σε νέα μέτρα και εμπλουτίζουν το σχέδιό τους, ώστε να διευρύνεται συνεχώς το άνοιγμα σε κάθε ΚΟΒ και ΟΒ.

Μέτα το δεύτερο «κλείσιμο», στην πρώτη θέση παραμένει η Οργάνωση του Εξωτερικού με 55,32%, ανοίγοντας μάλιστα την ψαλίδα από εκείνη του Αιγαίου, που ακολουθεί με 42,65%. Στην πρώτη τριάδα διατηρήθηκε η Οργάνωση της Θεσσαλίας με 39,63%, αφού πάρα τη σημαντική προσπάθεια δεν κατάφερε να την προσπεράσει η Οργάνωση της Δυτικής Ελλάδας με 37,65%. Δυνατή μάχη γίνεται και για τις επόμενες θέσεις, με τις Οργανώσεις να είναι πολύ κοντά: Συγκεκριμένα 5η είναι η Οργάνωση Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 31,70% και ακολουθούν Αττική με 31,06%, η Πελοπόννησος με 30,86%, η Κεντρική Μακεδονία με 30,35% και η Ηπειρος με 29,02%. Λίγο πιο πίσω είναι η Ανατ. Στερεά - Εύβοια με 27,16% και ακολουθούν η Κρήτη με 25,80% και η Δυτική Μακεδονία με 22,12%.


Η ΚΝΕ έχει φτάσει στο 29,06% του πλάνου της, ενώ η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» στο 42,20% και η ΚΟΒ «902» στο 24,70%.

Ακόμη, όπως φαίνεται από τον σχετικό πίνακα, για τα καλά έχει ξεκινήσει η κούρσα και για τις 20 πρώτες θέσεις μεταξύ των Τομεακών Οργανώσεων.

Με δύναμη, πίστη και αισιοδοξία για νικηφόρο αποτέλεσμα στη Δυτική Ελλάδα

Με πίστη, δύναμη και αισιοδοξία, κάτι που φανερώνεται και από τα έως και σήμερα αποτελέσματα, που είναι αρκετά ενθαρρυντικά, δίνεται η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης και στην ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Η 4η θέση στην πανελλαδική κατάταξη των Κομματικών Οργανώσεων αποτελεί μέχρι στιγμής το επιστέγασμα της προσπάθειας που κάνουν στελέχη και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και εκατοντάδες οπαδοί, φίλοι του ΚΚΕ, που με το κουπόνι στο χέρι μπαίνουν μπροστά να δυναμώσει το Κόμμα, να βγει πιο ατσαλωμένο και από αυτή την προσπάθειά του.

«Κλειδί» αποτελούν η έγκαιρη προετοιμασία από τα καθοδηγητικά όργανα έως τις ΚΟΒ, η εξατομίκευση του πλάνου καθενός, οι εβδομαδιαίοι στόχοι και η άμεση ενημέρωση του κομματικού και ΚΝίτικου δυναμικού για την πορεία της εξόρμησης.

Στόχος που τίθεται, άλλωστε, είναι από «κλείσιμο» σε «κλείσιμο» να γίνονται βήματα μπροστά, να ενεργοποιούνται όλο και περισσότεροι, να μεγαλώνει το άνοιγμα σε εργατικό - λαϊκό κόσμο, ταυτόχρονα με το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με την πολιτική συζήτηση για τη διέξοδο που προτείνει το Κόμμα. Είναι στοιχεία που φάνηκαν και στο τελευταίο (2ο) «κλείσιμο», με άνοδο σχεδόν 10% επί του συνολικού πλάνου της Οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, στελέχη και μέλη του Κόμματος δίνουν πρώτοι το παράδειγμα, με τα «κόκκινα μεροκάματα» και ενισχύοντας από το υστέρημά τους το Κόμμα, την ΚΝΕ, με στόχους και για ακόμα περισσότερα.


Σημαντική συμβολή και καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Οικονομικής Εξόρμησης αναμένεται να παίξει και η άμιλλα, με την Οργάνωση της Δυτικής Ελλάδας να προσκαλεί την αντίστοιχη της Θεσσαλίας, για το ποια θα φτάσει τον πήχη πιο ψηλά στη λήξη της περιόδου, αλλά και με όποια άλλα κριτήρια τεθούν ως βάση σύγκρισης.

Αμιλλα που αναμένεται να «ενταθεί» και ανάμεσα στις Τομεακές Επιτροπές, όπου σήμερα προηγείται η Ηλεία με 48,88%, με τη Ζάκυνθο να ακολουθεί «κατά πόδας» με 47,30%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κεφαλονιά με 38,22%, έπεται η Αχαΐα με το μεγαλύτερο πλάνο στην περιοχή με 37,22% και την «εξάδα» ολοκληρώνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών με 32,90% και η Αιτωλοακαρνανία με 23,68%.

Σε ό,τι αφορά τις Τομεακές, και μόνο ότι προηγείται η πολύπαθη και δοκιμαζόμενη ξανά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού Ηλεία, λέει πολλά. Το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου, οι κομμουνιστές βγήκαν μπροστά, πάλεψαν να σωθεί το βιος του λαού, εν συνεχεία οργάνωσαν την πάλη, διεκδίκησαν και συνεχίζουν να διεκδικούν, αναγνωρίζεται από ευρύτερα λαϊκά στρώματα στον νομό που βοηθούν και οικονομικά το Κόμμα. ΚΟΒ όπως Ανατολικού και Δυτικού Πύργου, καθώς και της Ζαχάρως, προπορεύονται, έχοντας ποσοστά και άνω του μέσου όρου της περιοχής.

Στη Ζάκυνθο, η ΚΟΒ Ελατίων είναι ήδη στο 52,70% και ακολουθούν οι ΚΟΒ Πόλης με 46,80% και Ξενοδοχοϋπαλλήλων με 43,20%. Μάλιστα, για την τελευταία είναι καθοριστική η συμβολή εργαζομένων στον τουρισμό, που αν και πλέον είναι άνεργοι, αφού τελείωσε η θερινή περίοδος, βοηθάνε να επιτευχθούν οι στόχοι του Κόμματος, βλέποντας τον πρωτοπόρο ρόλο των κομμουνιστών μέσα στα εργασιακά γκέτο των ξενοδόχων. Στόχος που τέθηκε επιπλέον, είναι να δοθεί από όλα τα κομματικά μέλη ένα «κόκκινο μεροκάματο» στις 17 Νοέμβρη, προς τιμήν της επετείου ίδρυσης του Κόμματος.

Από κοντά και η προσπάθεια της Αχαΐας, που συνολικά δίνει τον τόνο για όλη την περιοχή. Το άνοιγμα της Οργάνωσης όλο το προηγούμενο διάστημα, η προσπάθεια παρέμβασης σε χώρους δουλειάς και συνοικίες της Πάτρας, αλλά και σε χωριά της υπαίθρου, βρίσκει ανταπόκριση. Είναι σημαντικό ότι δύο κλαδικές ΚΟΒ όπως του Μετάλλου Πάτρας και του Νοσοκομείου «Αγίου Ανδρέα» έχουν ήδη πολύ υψηλά ποσοστά με 57,14% και 42% αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν η ΚΟΒ Νότιας Πάτρας (που απευθύνεται σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της πόλης) με 40,14% και των Οικοδόμων με 39,82%, που πρόσφατα έδωσαν μάχη για την οργάνωση της 24ωρης απεργίας του κλάδου.

Με την «ορμή» και την αισιοδοξία από το καλό ξεκίνημα, χωρίς καμιά επανάπαυση, ο πήχης μπαίνει τώρα ακόμα ψηλότερα, ώστε να πιαστούν και να υπερκαλυφθούν τα πλάνα όλων, ακόμα περισσότεροι να μπουν στη μάχη, συμβάλλοντας έως την τελευταία μέρα της εξόρμησης σε αυτή την προσπάθεια.