ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Καμία απόλυση, μαζικές προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά

Σε μαχητική κινητοποίηση και κατάληψη των γραφείων της διοίκησης προχώρησαν, χτες το πρωί, συμβασιούχοι και ΣΕΝΕ

Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021

Μαζική κινητοποίηση, διεκδικώντας να παραμείνουν στη δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι και να μονιμοποιηθούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, δεκάδες συμβασιούχοι καθαριστές και εργάτες γενικών καθηκόντων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» που απειλούνται με απόλυση. Μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στα Επείγοντα, οι συμβασιούχοι και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης, απαιτώντας συνάντηση, επιβάλλοντάς την τελικά. Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι είχαν οδηγηθεί σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τη διοίκηση του νοσοκομείου, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως υποκατάστατο της μόνιμης και σταθερής δουλειάς που διαχρονικά απαιτούν. Συνολικά, μέχρι τον επόμενο μήνα, απειλούνται με απόλυση 6.000 συμβασιούχοι στην καθαριότητα, στη σίτιση και τη φύλαξη των νοσοκομείων.

Κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή, όπου έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας των συμβασιούχων μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», η διοίκηση αρνήθηκε ακόμη και την αποστολή εγγράφου προς το υπουργείο Υγείας, που να αποτυπώνει το δίκαιο του αιτήματος για παραμονή στην εργασία, για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αναπαρήγαγε μάλιστα την κυβερνητική προπαγάνδα, επιχειρώντας να καλλιεργήσει στους εργαζόμενους κλίμα αναμονής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν 6μηνες παρατάσεις των συμβάσεων, σημειώνοντας ότι γίνονται σχετικές προσπάθειες σε αυτήν την κατεύθυνση.

«Το βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνιμο», είχε πει άλλωστε τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, με την κυβέρνηση να διαρρέει παράταση της σύμβασης για 3 - 6 μήνες, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, ετοιμάζοντας την πλήρη παράδοση των παραπάνω υπηρεσιών στους εργολάβους, τη διεύρυνση των «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων και των χρυσοφόρων «συμπράξεων» με τον ιδιωτικό τομέα, όλα όσα προβλέπει το «νέο ΕΣΥ».

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» κάλεσε τους συμβασιούχους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, ενώ αντιπροσωπεία τους θα συμμετάσχει στην παναττική σύσκεψη σωματείων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο «Novotel», όπου ένα από τα κυρίαρχα θέματα θα είναι οι συμβασιούχοι.