ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ
Νέα μάχη για τους εργαζόμενους που παλεύουν εδώ και δύο χρόνια

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου πήραν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές για να θωρακίσουν το Σωματείο και την πορεία του αγώνα

Σάββατο 27 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 28 Νοέμβρη 2021

Από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης
Την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, με στόχο τη διαμόρφωση ακόμα καλύτερων όρων για τη λειτουργία του Σωματείου και τη συνέχιση του αγώνα, πήραν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μπροστά στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας που ορίστηκαν για τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη.

Η απόφαση για τη συγκρότηση του νέου ψηφοδελτίου με την επωνυμία «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» πάρθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων. Πρόκειται για εργαζόμενους και συνδικαλιστές οι οποίοι στα δύο χρόνια του αγώνα που δίνουν ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των κινητοποιήσεων, ενώ παράλληλα συμμετείχαν και στήριξαν τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα, τόσο για την οργάνωση και επιτυχία του συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 13 Νοέμβρη όσο και για τη διεξαγωγή της πρόσφατης εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρυμνα και οριστικοποιήθηκε η απόφαση για τη συγκρότηση αυτού του ψηφοδελτίου, κοινή διαπίστωση όλων των εργαζομένων που συμμετείχαν, ήταν η ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σωματείο, το οποίο να μπορεί να ανταποκριθεί χωρίς ταλαντεύσεις στη συνέχιση του αγώνα, να εμπνέει εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και να πρωτοστατεί στην οργάνωση και επιτυχία των κινητοποιήσεων.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του απερχόμενου ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»: «Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή του αγώνα που δίνουμε για το μέλλον και τη ζωή των οικογενειών μας, για την επιβίωση των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ. Η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει με τους εργαζόμενους, να μας πετάξει στον δρόμο. Μέχρι τώρα, με τον αγώνα μας, έχουμε καταφέρει να παραμείνουμε στην εργασία μας, να αποτρέψουμε απολύσεις και διαθεσιμότητες, να πάρουμε πίσω περικοπές στη μισθοδοσία μας. Μπροστά μας έχουμε ακόμα δύσκολη πορεία και τη στιγμή αυτή θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο αποφασιστικοί.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που το προηγούμενο διάστημα δώσαμε τη μάχη για την οργάνωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων, πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε σε ένα νέο, διευρυμένο ψηφοδέλτιο. Να θωρακίσουμε το Σωματείο και να μην αφήσουμε περιθώρια να πάρουν μεγαλύτερη έκταση ταλαντεύσεις που παρουσιάστηκαν τους προηγούμενους μήνες και λειτούργησαν ως τροχοπέδη στην οργάνωση και την επιτυχία κινητοποιήσεων. Επιδιώκουμε να δυναμώσουμε τη λειτουργία του Σωματείου και να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση και δυναμική στον αγώνα για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας, του μόχθου μας. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη αγκαλιαστεί από δεκάδες εργαζόμενους, που είτε συμμετείχαν στη σύσκεψη όπου πάρθηκε η τελική απόφαση είτε έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο νέο ψηφοδέλτιο». Τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί η διακήρυξη των υποψηφίων.