ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απαιτούν μέτρα θωράκισης του συστήματος Υγείας

Σήμερα η πανελλαδική κινητοποίηση, με πορεία στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα και αγωνιστικές παρεμβάσεις σε άλλες πόλεις

Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Σε αυτό το πλαίσιο, στην επαρχία έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία, ενώ στην Αττική θα γίνουν παναττική στάση εργασίας, συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 8.30 π.μ. και πορεία στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συνεχίζουν τον αγώνα για άμεση μονιμοποίηση όλων των «ελαστικά» εργαζομένων στα νοσοκομεία, αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άρση της αναστολής συμβάσεων των εργαζομένων που δουλεύουν σε μονάδες Υγείας, στελέχωση - επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων και επίταξη ιδιωτικών δομών Υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία προσωπικού από το κράτος. Επίσης, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου - 14ου μισθού, με καταβολή ολόκληρου μισθού ως επιδόματος Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Παλεύουν ενάντια στη μετατροπή των νοσοκομείων και πάλι σε μιας νόσου, στο κλείσιμο των χειρουργείων και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κατά 279 εκατ. και για τον ΕΟΠΥΥ κατά 69 εκατ. ευρώ.

Κάλεσμα συμμετοχής στην παναττική στάση εργασίας και στη συγκέντρωση απευθύνουν ήδη το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΕ «Θριάσιο» και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Συγκεντρώσεις επίσης θα γίνουν:

-- Στη Θεσσαλονίκη, στις ΥΠΕ στις 8.30 π.μ.

-- Στο Ηράκλειο, στην πύλη του ΠΑΓΝΗ στις 10 π.μ.

-- Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου.

-- Στη Λευκάδα, στις 9 π.μ. στο Νοσοκομείο.

-- Στην Πρέβεζα, στην πύλη του Νοσοκομείου και σύσκεψη με τους συμβασιούχους που βρίσκονται υπό απόλυση.

-- Στα Τρίκαλα, στις 11 π.μ. στην είσοδο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου.