ΤΟΥΡΚΙΑ
Mεγάλο εργατικό συλλαλητήριο για αυξήσεις στους μισθούς
Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021

Από τη μεγάλη κινητοποίηση στην Κωνσταντινούπολη
Μαζικό συλλαλητήριο στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησαν την Κυριακή εργαζόμενοι πολλών κλάδων, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στο τεράστιο κύμα ακρίβειας που λεηλατεί το εργατικό - λαϊκό εισόδημα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από την περιοχή Καρτάλ και κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Η Κωνσταντινούπολη βγάζει έναν ήχο: Φτάνει πια, θέλουμε να ζήσουμε τώρα».

Συμμετείχαν μαζικά τα συνδικάτα - μέλη της ΠΣΟ στην Τουρκία, με τις σημαίες της Συνομοσπονδίας.

Η συνομοσπονδία DISK απαιτεί αύξηση του βασικού μισθού πάνω από 10%. Παρεμβαίνοντας από το βήμα της συγκέντρωσης, η πρόεδρος της DISK Αρζού Τσερκέτζογλου τόνισε ότι «η εργατική τάξη της Τουρκίας δεν είναι ένα εμπόρευμα που να πωλείται στον διεθνή πάγκο φθηνού εργατικού δυναμικού».

Το ΠΑΜΕ σε μήνυμά του τονίζει ότι βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων της Τουρκίας, στον δίκαιο αγώνα τους να μην πληρώσουν οι εργάτες την κρίση των καπιταλιστών.

Στη μεγάλη κινητοποίηση στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (ΤΚΡ), με τα μαζικά και οργανωμένα μπλοκ του να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια, υπερασπιζόμαστε το μέλλον μας μαζί» και «Οταν οι εργάτες ξεσηκωθούν, αυτή η κατάσταση θα αλλάξει».



Δυναμική και μαζική ήταν η συμμετοχή του ΚΚ Τουρκίας