Μιούζικαλ για παιδιά από τον Ν. Κυπουργό
Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2021

Kirki.Tr.

Το «μικρό μιούζικαλ» «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» των Νίκου Κυπουργού και Θωμά Μοσχόπουλου καταφθάνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από τις 19 έως τις 31 Δεκέμβρη, για 15 παραστάσεις. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καβάλα, Βέροια, Γιάννενα και Πάτρα.

Αποτελεί μια ιδεώδη εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο της μουσικής για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές στις έννοιες, στις τεχνικές και στα εργαλεία της μουσικής γραφής, καθώς και μια επίθεση, ξεκαρδιστική και ανελέητη, στους κάθε λογής σνομπισμούς και υποκρισίες που λυμαίνονται και απονεκρώνουν τόσο τον χώρο της μουσικής δημιουργίας όσο και εκείνον της πρόσληψης. Η θεματολογία, οι διασκεδαστικές ερμηνείες και η εξαιρετικά άμεση μουσική γραφή κάνουν τις βασικές έννοιες της μουσικής να μεταδίδονται απευθείας ακόμα και στο αμύητο κοινό, σαν παιχνίδι. Οπως σημειώνει ο Ν. Κυπουργός, «το "Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει" δεν είναι ένα έργο που γράφτηκε για παιδιά. Μόνο αφού ολοκληρώθηκε κάποιοι είδαν σε αυτό ότι έχει επιπλέον έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, που το κάνει κατάλληλο και για παιδιά. Φάνηκε λοιπόν, με έναν τρόπο, αυτό που πάντοτε πίστευα: Οτι δηλαδή ανάμεσα στα έργα για μεγάλους και στα έργα για παιδιά τα όρια δεν είναι πάντοτε σαφή και ευδιάκριτα».

Τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός, το λιμπρέτο ο Θωμάς Μοσχόπουλος σε συνεργασία με τον συνθέτη, τη σκηνοθεσία ο Θοδωρής Αμπαζής, το σκηνικό και τα κοστούμια ο Κέννυ ΜακΛέλλαν και τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Χάρης Ανδριανός, Παύλος Πανταζόπουλος, Βάσια Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Ναλμπάντης.