SUPER LEAGUE 1
Eπιβλητικά «διπλά» για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό
Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2021

Eurokinissi

Εμφατική νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ στα Γιάννενα
Η επιβλητική εμφάνιση του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα και το πολύτιμο «διπλό» του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στο Περιστέρι στιγμάτισαν το χτεσινό κυρίως μέρος της εμβόλιμης 14ης αγωνιστικής στη Super League 1.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση μετά τις αρνητικές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και πέτυχε νίκη μεγάλης βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ με 4-0, παίρνοντας έτσι και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στην Τούμπα στον πρώτο γύρο και πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τη 2η θέση. Απέναντι σε μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καταιγιστικός, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλευόμενος και τις αδυναμίες των γηπεδούχων στον χώρο του κέντρου. Τα γκολ: Κούρτιτς 31', 63' πέναλτι, Αουγκούστο 68', Ακπομ 89'. Ο ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκε για το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ.

Μία ακόμα νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, συνεχίζοντας έτσι ακάθεκτος την πορεία του προς την κατάληψη της πρωτιάς στην κανονική περίοδο, καθώς διατηρεί σημαντική διαφορά στην κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν μόνο για ένα ημίχρονο και στη συνέχεια ανεβάζοντας ρυθμούς «καθάρισαν» με πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί, που σημείωσε χατ τρικ (36' πέναλτι, 50', 62' πέναλτι).

Συναρπαστικό ματς έγινε στη Λαμία, όπου η τοπική ομάδα και ο Βόλος ήρθαν ισόπαλοι 2-2, είχαν από ένα δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες, με την τελική μοιρασιά στους βαθμούς να μην ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με σκόρερ και των δύο γκολ τον Βαν Φέερτ (32', 54'), ωστόσο οι γηπεδούχοι μέσα σε ένα δίλεπτο έφτασαν στην ισοφάριση με τα γκολ των Αραμπούλι (59' πέναλτι) και Μπεχράνο (61').

Πέφτει η αυλαία σε Νίκαια και Ηράκλειο

Με δύο σημαντικά ματς ολοκληρώνεται σήμερα η 14η αγωνιστική. Η 2η ΑΕΚ, με στόχο τη νίκη ώστε να παραμείνει σχετικά κοντά στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, δοκιμάζεται στη Νίκαια με αντίπαλο τον Ιωνικό (19.30 - Cosmote Sport 1), που προέρχεται από θετικά αποτελέσματα. Ενώ στην Κρήτη ο ανεβασμένος ΟΦΗ υποδέχεται τον Αρη (17.00 - Cosmote Sport 2), σε μία αναμέτρηση κομβική για τη μάχη της πρώτης πεντάδας.