ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Κατέρρευσε ψευδοροφή, τραυματίστηκαν δύο τραπεζοκόμες!

Σήμερα στο προσωπικό, αύριο σε ασθενείς;

Πέμπτη 13 Γενάρη 2022

...και πεσμένα ταβάνια στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας
Από τύχη δεν θρήνησαν θύματα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όταν χτες το μεσημέρι κατέρρευσε η ψευδοροφή στην κουζίνα που ετοιμάζονται τα γεύματα για τη Μονάδα Μεταμοσχευμένων Νεφροπαθών. Κατά τη διάρκεια της πτώσης τραυματίστηκαν μάλιστα δύο τραπεζοκόμες - εργαζόμενες σε συνεργείο εργολάβων - εκ των οποίων η μια νοσηλεύεται, καθώς φέρει κακώσεις στο κεφάλι και τον αυχένα, ενώ η δεύτερη φέρει ελαφριά χτυπήματα στο πόδι.

Το γεγονός κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Φερεντίνος, στηλιτεύοντας τη διαχρονική πολιτική κρατικής υποχρηματοδότησης που έχει καταδικάσει το νοσοκομείο σε αλλεπάλληλα black out, να πλημμυρίζει με την πρώτη βροχή, να πέφτουν ταβάνια σήμερα στο προσωπικό, αύριο σε ασθενείς.

Η διαχρονική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει και αυτό το νοσοκομείο να κινείται στα όρια της επισφάλειας, μακριά από τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Μαζική κινητοποίηση χτες στο «Αγία Ολγα»

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στην είσοδο του νοσοκομείου «Αγία Ολγα» με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων, ενάντια στο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, στην πολιτική των μετακινήσεων προσωπικού. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και έκαναν παρεμβάσεις εκ μέρους της ΟΕΝΓΕ ο Γ. Γαλανόπουλος και της ΠΟΕΔΗΝ ο Μ. Γιαννάκος. Επίσης εκπρόσωποι από μαζικούς φορείς της περιοχής, όπως από τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας και πέριξ, τον Σύλλογο Γυναικών Ν. Ιωνίας, τον Σύλλογο Διδασκόντων ΠΕ «Γ. Σεφέρης», που κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει στο άδειασμα του νοσοκομείου από προσωπικό, στην παραίτηση του συνόλου των ειδικευόμενων από τη Β' Παθολογική Κλινική λόγω των απαράδεκτων συνθηκών δουλειάς και εφημέρευσης, στην ταλαιπωρία ασθενών ακόμη και για ένα τεστ, στην ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται στο νοσοκομείο με τα ράντζα, αλλά και τον αυταρχισμό της διοίκησης.

Μούχλα...
Ο Χρήστος Αντωνίου, πρόεδρος του Συλλόγου, και ο Θ. Αλονησιώτης, γραμματέας του Συλλόγου και μέλος της 5μελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ, επισήμαναν ότι τα προβλήματα προϋπήρχαν και διογκώθηκαν με την πανδημία. Μετέφεραν τα αιτήματα για άμεση στελέχωση της Β' Παθολογικής Κλινικής, επιστροφή στην εργασία όσων από τους παραιτηθέντες το επιθυμούν, άμεση επιστροφή όσων έχουν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία και όσων είναι σε αναστολή εργασίας, ακύρωση των ΕΔΕ και των κλήσεων σε απολογία, μονιμοποίηση όσων δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας και κατάργηση των άθλιων πρωτοκόλλων για την 5ήμερη καραντίνα των υγειονομικών.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου και των φορέων προχώρησαν στη συνέχεια σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση, η οποία αρνήθηκε όχι μόνο να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά ακόμη και την ύπαρξη και την ευθύνη των προβλημάτων, κάνοντας ότι δεν γνωρίζει, με τους εργαζόμενους να απαντούν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.



Από την κινητοποίηση στο «Αγία Ολγα»