ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021
Υπερκαλύφθηκε το πλάνο και συνεχίζουμε για να πιαστούν όλοι οι στόχοι

Στο 103,09% βρίσκεται η συνολική κάλυψη του πλάνου, μετά το «κλείσιμο» τη Δευτέρα 10 Γενάρη

Σάββατο 15 Γενάρη 2022 - Κυριακή 16 Γενάρη 2022

Στο 103,09% έφτασε η κάλυψη του συνολικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης, μετά το 11ο κατά σειρά «κλείσιμο» το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Γενάρη.

Οι αρκετές ανακατατάξεις στην κατάταξη των Οργανώσεων Περιοχής, όσο και οι νέες είσοδοι στην αντίστοιχη των πρώτων 20 Τομεακών Οργανώσεων, δείχνουν ότι ακόμη διακυβεύονται οι θέσεις μπροστά στην άμιλλα, οι οποίες θα κριθούν στο «καρέ» από τη γραμμή του τερματισμού που πλησιάζει.

Η ΚΟ Εξωτερικού με 164,75% συνεχίζει να προπορεύεται χωρίς να κοιτάει πίσω, όπου ακολουθούν η ΚΟ Αιγαίου με 120,76% και η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 111,19%. Την πρώτη τριάδα ορέγεται η ΚΟ Κρήτης, που είναι στην 4η θέση με 108,30%. Δυναμικά η ΚΟ Αττικής με 100,12% ανέβηκε στην 5η θέση, ενώ ακόμα ηχηρότερη ήταν η άνοδος της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 100,06%, η όποια έκανε άλμα 4 θέσεων από την προηγούμενη βδομάδα καλύπτοντας ακόμη 13,7% του πλάνου της. Ακολουθούν σε κοντινή απόσταση κατά σειρά οι ΚΟ Θεσσαλίας με 98,74%, Ηπείρου με 97,83% και Πελοποννήσου με 97%. Η κατάταξη ολοκληρώνεται με τις ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 93,89%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 91,05% και Δυτικής Μακεδονίας με 77,07%.

Η ΚΝΕ υπερκαλύπτει το πλάνο στο 106,48%. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» έχει φτάσει στο 110,54% του πλάνου της και η ΚΟ «902» στο 98,90%.

Η σημαντική επιτυχία της υπερκάλυψης του πλάνου δίνει ώθηση στις τελευταίες προσπάθειες των ΚΟ για τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, με σκοπό να πιαστούν όλα τα επιμέρους πλάνα, το συνολικό να σπρωχτεί ακόμη παραπάνω, σηματοδοτώντας έτσι μια νίκη σε όλους τους στόχους.

Πάνω από 3.500 βιομηχανικοί εργάτες έχουν ενισχύσει το Κόμμα στην Αττική


Στην ΚΟ Αττικής που έχει φτάσει το 100,12% του πλάνου της, στην «εμπροσθοφυλακή» βρίσκονται, τραβώντας την ανηφόρα της υπερκάλυψης, η ΤΟ Βιομηχανίας και η ΤΟ Καλλιτεχνών που επίσης και οι δύο συμπεριλαμβάνονται στις πρώτες 20 Τομεακές Οργανώσεις πανελλαδικά. Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με στελέχη από τις δύο αυτές Οργανώσεις για τα θετικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, αλλά και τη συνέχεια μέχρι τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης.

Ο Γιώργος Δαφνής, μέλος του Τομεακού Γραφείου Βιομηχανίας, σημειώνει πως «το συγκεκριμένο σχέδιο που διακατέχει όλη την προσπάθεια της Οργάνωσης από την αρχή της μάχης έχει παίξει σημαντικό ρόλο, ώστε να έχει έως σήμερα πιαστεί το 111,07% του πλάνου». Ενώ εξίσου μεγάλη σημασία, όπως προσθέτει, έχει η ώθηση που δόθηκε «μέσα από το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που είναι σε εξέλιξη με το Κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και το οποίο συνδυάζεται με την προβολή της ανάγκης για την οικονομική ενίσχυσή του».

Ταυτόχρονα οι κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς «συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή για φλέγοντα ζητήματα, όπως το να παρθούν μέτρα προστασίας από την πανδημία, τη συζήτηση και την οργάνωση του αγώνα για τη μη εφαρμογή του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, τη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος που πλήττεται μεταξύ άλλων και από τα κύματα ακρίβειας και ανατιμήσεων κ.ά.».

Οπως εξηγεί, «όλα τα παραπάνω έχουν διαμορφώσει το γόνιμο έδαφος όπου η Οικονομική Εξόρμηση βρίσκει ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους εργαζόμενους στους κλάδους της Βιομηχανίας, με χαρακτηριστικό ότι έχουν προσφέρει από το υστέρημά τους ήδη πάνω από 3.500 εργάτες, Ελληνες και μετανάστες. Ενώ υπάρχουν και χώροι δουλειάς που πραγματικά ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων ενίσχυσε το Κόμμα, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε στη Ν/Ε Ζώνη, στα ΕΛΠΕ, στον "Βλάχο", στην ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ ,στην ΣΥΜΦΑ, στη "Μινέρβα", στην "ΕΒΓΑ", στην "ΤΑΣΤΥ", στο "Σπανόπουλο" και αλλού».

Ξεχωριστά σημειώνει τη σημασία της προφοράς και συγκέντρωσης «κόκκινων μεροκάματων», «στο οποίο εκτός από τα μέλη του Κόμματος που έδωσαν εξαρχής τον τόνο, ανταποκρίθηκαν και πολλοί οπαδοί, όπως εξίσου σημαντικό κομμάτι τους με το κουπόνι στο χέρι δίνει τη μάχη στο πλάι της Οργάνωσης». Επίσης, όπως αναφέρει, «συνεχίζεται και συμβάλλει ιδιαίτερα η άμιλλα μεταξύ των ΚΟΒ, ενώ ακόμη ένας δίαυλος προσφορών για άλλη μια χρονιά είναι η ατζέντα της ΤΟ για το 2022 όπως και το ημερολόγιο της ΚΕ».

Τέλος, για τη συνέχεια ο Γιώργος Δαφνής τόνισε ότι «με αναπροσαρμογές πλάνων, προς τα πάνω όπου χρειάζεται και με επιμονή, συνεχίζουμε μέχρι το τέλος της μάχης για να πιαστούν όλα τα πλάνα των ΚΟΒ και να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Μεγάλη η ανταπόκριση και των καλλιτεχνών

Η Βιβή Σιώρα, Γραμματέας της ΤΕ Καλλιτεχνών, σημειώνει για την τελική ευθεία υπερκάλυψης του πλάνου: «Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή, ορμώμενοι και από το ήδη θετικό αποτέλεσμα έχοντας καλύψει το 109,61%», επισημαίνοντας ότι «δύναμη μας δίνει ότι την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό έχουν πληγεί ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, είναι δεκάδες οι καλλιτέχνες, τεχνικοί που ενισχύουν οικονομικά το Κόμμα. Συνολικά, έχουν ήδη ενισχύσει το Κόμμα πάνω από 500 εργαζόμενοι στον Πολιτισμό στην Αττική».

Βεβαίως, όπως προσθέτει, «καθοριστικό ρόλο παίζει η αυταπάρνηση και η μεθοδική δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο από τα μέλη της Οργάνωσης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συντρόφου μουσικού που έχει κόψει από πολλούς εργαζόμενους πάνω από 3.000 ευρώ».

Ενώ σημειώνει ένα ακόμη σημαντικό κίνητρο για την ΤΟ Καλλιτεχνών, που ήταν «η συγκέντρωση ενός ποσού στη μνήμη της σ. Μαρίας Σιδέρη, που "έφυγε" πρόσφατα από τη ζωή, που η μνήμη της, η στάση της θα μείνουν ανεξίτηλες στους σημερινούς μας αγώνες».