ΤΕΝΙΣ - ΟΠΕΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Πρόκριση με άγχος για τον Στ. Τσιτσιπά
Παρασκευή 21 Γενάρη 2022

Associated Press

Αν και τα βρήκε...αρκετά σκούρα από τον αξιόμαχο αντίπαλό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού ΟΠΕΝ μετά τη νίκη με 3-1 σετ επί του Σεμπαστιάν Μπάες σε αγώνα για τον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό. Στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει αύριο Σάββατο τον Γάλλο Μπενουά Περ (Νο 56 στον κόσμο). Αυτή θα είναι η τέταρτη διαδοχική χρονιά που ο Ελληνας τενίστας και Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης θα δώσει το «παρών» στον 3ο γύρο του διεθνούς τουρνουά της Αυστραλίας και παραδοσιακά πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αρχικά στο 1ο σετ δεν απέφυγε τη νευρικότητα και τα λάθη κόντρα στον Μπάες, δίνοντάς του το δικαίωμα να τον πιέσει, εντούτοις κατάφερε να το κατακτήσει με 7-6. Στο δεύτερο σετ παρά το καλό ξεκίνημα του Ελληνα τενίστα ο Μπάες έδειξε αντίδραση και κατάφερε να ισοφαρίσει παίρνοντάς το με 7-6. Στα δύο επόμενα ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε σαφώς πιο βελτιωμένος αποφεύγοντας τα αβίαστα λάθη και τα κατέκτησε με 6-4, 6-3 και μαζί την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Κόντρα στην Κουντερμέτοβα η Σάκκαρη

Την πρόκριση στον 3ο γύρο του κυρίως ταμπλό των γυναικών θα διεκδικήσει τα ξημερώματα σήμερα (04.00 ώρα Ελλάδας) η Μαρία Σάκκαρη (Νο 6 στον κόσμο) αντιμετωπίζοντας την Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο 32 στο κόσμο) στο Αυστραλιανό ΟΠΕΝ.

Καταγγελίες Ζβέρεφ για τους ελέγχους περί κορονοϊού

Πριν ακόμα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός όσον αφορά τη συμμετοχή στο τουρνουά του ανεμβολίαστου κατά του κορονοϊού Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 1 στον κόσμο), σε σοβαρές καταγγελίες κατά των διοργανωτών του Αυστραλιανού ΟΠΕΝ προχώρησε ο Γερμανός τενίστας Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Γερμανός εξέφρασε την άποψή του ότι αρκετοί παίκτες είναι θετικοί στον κορονοϊό και συνεχίζουν να αγωνίζονται στη Μελβούρνη και ότι οι διοργανωτές δεν πραγματοποιούν τεστ στους αθλητές. Με προφανείς λόγους φυσικά να αποφύγουν μια αναστάτωση στο πρόγραμμα καθώς και ενδεχόμενο απώλειας κερδών από μη πραγματοποίηση κάποιου αγώνα.