Συνεχίζονται τα προβλήματα με τους ακαθάριστους δρόμους

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία, με προβλήματα οι αστικές συγκοινωνίες

Τετάρτη 26 Γενάρη 2022

TATIANA BOLARI/EUROKINISSI

Συνεχίστηκαν και χτες τα προβλήματα στους δρόμους, στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, ακόμα και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, παρά το γεγονός ότι τα φαινόμενα ήταν σε ύφεση το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Εκτός από τα ακαθάριστα χιόνια στους δρόμους, μεγάλα προβλήματα προκαλούσαν τα πεσμένα κλαδιά και δέντρα, όπως βέβαια και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλά σημεία της Αττικής.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις, όπως του αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Β. Κόκκαλη, ο οποίος εκτός από το να ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλους, ενημέρωσε ότι η κατάσταση θα αργήσει να αποκατασταθεί σε πολλές περιοχές, παρότι τις προηγούμενες μέρες διατυμπάνιζαν ότι «ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος» και ότι «οι δρόμοι θα μείνουν ανοιχτοί».

Σε κατάσταση παράλυσης εξακολουθούσαν να βρίσκονται και οι αστικές συγκοινωνίες. Για δεύτερη μέρα δεν κυκλοφόρησαν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ενώ στον ηλεκτρικό λειτουργούσε μόνο το τμήμα Ειρήνη - Πειραιάς. Επίσης, συνέχιζαν να μη λειτουργούν στο μετρό το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο και το σύνολο του τραμ.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά στην Αττική και σε άλλες περιοχές που έχουν πληγεί από τον χιονιά, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση. Για τη διενέργεια self tests, όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας.


TATIANA BOLARI/EUROKINISSI

Σχετικά με το οδικό δίκτυο της Αττικής, εκτός από την Αττική Οδό, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κλειστές παρέμεναν η περιφερειακή Υμηττού και η περιφερειακή Αιγάλεω. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί επίσης στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περιφερειακή Καρέα, στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Παν. Κανελλοπούλου, από τη συμβολή της με τη λεωφ. Μεσογείων έως την περιφερειακή Υμηττού, και σε πολλούς ακόμα δρόμους.

Πρόσθετα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς τον Αγιο Πέτρο και είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών - Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα.



Copyright 20212 The Associated