ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις στα «Πετρέλαια Καβάλας»
Τετάρτη 26 Γενάρη 2022

Συνεχίζεται η προετοιμασία του μεγάλου συλλαλητηρίου που οργανώνεται στην Καβάλα αύριο, Πέμπτη 27 Γενάρη, στις 6 μ.μ., το οποίο αποφασίστηκε μετά από τη σύσκεψη σωματείων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη έξω από τις εγκαταστάσεις των «Πετρελαίων Καβάλας».

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας συνεχίζει με εξορμήσεις να μεταφέρει το κάλεσμα σε κάθε χώρο δουλειάς. Χτες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στη μονάδα της «ΒΙΚΡΕ» και σήμερα οι εξορμήσεις συνεχίζονται στις επιχειρήσεις «ΙΑΤΡΟΥ» και «ΣΕΛΕΚΤΑ», ενώ για αύριο το πρωί έχουν οριστεί εξορμήσεις στα σούπερ μάρκετ της Καβάλας. Το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας έχει προγραμματίσει να ενημερώσει τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ σήμερα το πρωί.

Στο συλλαλητήριο καλούν δεκάδες σωματεία και φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απαιτώντας να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις στα «Πετρέλαια Καβάλας», να μην προχωρήσει καμιά δίωξη απέναντι στους αγωνιζόμενους εργάτες και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, χωρίς καμιά βλαπτική αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις, στον μισθό και στα δικαιώματά τους. Επίσης, απαιτούν να μην προχωρήσει η εργολαβοποίηση του Πρίνου αλλά και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, στη λειτουργία των εγκαταστάσεων, στο περιβάλλον της περιοχής.