ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με επικοινωνιακά τερτίπια και ψέματα προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες και τον ένοχο

Και το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει... για να «τρέξει» νέα αντιλαϊκά μέτρα!

Τετάρτη 26 Γενάρη 2022

RIZOSPASTIS

Την ώρα που χιλιάδες λαού, σε μια σειρά από σημεία της χώρας, βρέθηκαν εκτεθειμένοι στο έλεος ενός αναμενόμενου εδώ και μέρες χιονιά, αποδεικνύοντας ξανά ότι το αστικό κράτος είναι «επιτελικό» μόνο για την κερδοφορία των ομίλων και επιλεκτικά «ανίκανο» για τον λαό και τις ανάγκες του, η κυβέρνηση πετά το μπαλάκι αλλού επιχειρώντας να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τις ελλείψεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και του κρατικού σχεδιασμού.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο κι ενώ οδηγοί βρίσκονταν εγκλωβισμένοι πάνω από 20 ώρες σε βασικές οδικές αρτηρίες και την Αττική Οδό, σπίτια ήταν στο σκοτάδι και τα πάντα είχαν παραλύσει, παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις για την «πλήρη ετοιμότητα» του κρατικού μηχανισμού, ο Κυρ. Μητσοτάκης συγκάλεσε χτες το πρωί σύσκεψη κυβερνητικών και άλλων παραγόντων στο Μαξίμου για να γίνει ...αποτίμηση της κατάστασης και να παρθούν «αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία»!

Παράλληλα, αφού πρώτα είχε καταρρεύσει η προσπάθεια της κυβέρνησης και των προπαγανδιστικών μηχανισμών της από προχτές να αποδώσουν τα προβλήματα στην «ατομική ευθύνη» ή την «ανευθυνότητα» των πολιτών και η οργή για τους εγκλωβισμένους και παρατημένους στην τύχη τους, από την κυβέρνηση και τις εταιρείες, οδηγούς και επιβάτες ξεχείλιζε, η κυβέρνηση έσπευσε μαζί με την παραχωρησιούχο της Αττικής Οδού να ανακοινώσουν την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, ενώ με 1.000 ακόμα ευρώ... βγήκε και η υποχρέωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για όσους ξέμειναν για πάνω από 15 ώρες στη μέση του πουθενά στα δρομολόγιά της.


Eurokinissi

Ολα αυτά σε μια άθλια προσπάθεια να «ξεπλύνουν» τις εγκληματικές τους ευθύνες και να κρύψουν τον μεγάλο «ένοχο» για τα όσα ζει και ξαναζεί ο λαός, το καπιταλιστικό κέρδος, την παράδοση των Εθνικών οδών και άλλων βασικών υποδομών στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο ίδιο πλαίσιο, άλλωστε, ακολούθησε «εντολή» του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, για συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης «για την ανεπίτρεπτη κατάσταση στην Αττική Οδό», ώστε να εισηγηθεί δήθεν την επιβολή κυρώσεων. Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού επιστράτευσε χοντροκομμένα ψέματα για τον κρατικό μηχανισμό που δήθεν βρισκόταν στο πλευρό των εγκλωβισμένων το βράδυ της Τρίτης - ισχυρισμούς που διέψευδαν οι ίδιοι οι εγκλωβισμένοι σε όλους τους τόνους - είπε πως τάχα «το γιατί δεν λειτούργησε ο σχεδιασμός και σε ποιο επίπεδο, θα εξηγηθεί με απόλυτο τρόπο στον κόσμο», λες και το αστικό κράτος θα κάνει... την αυτοκριτική του που έχει τις λαϊκές ανάγκες γραμμένες στα παλιά του τα παπούτσια για να υπηρετεί την κερδοφορία των ομίλων...

Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι παρατείνεται και για σήμερα, Τετάρτη, η γενική αργία σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.

Από το «μενού» δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αθλιότητες, όπως ότι «αποφύγαμε με αυτές τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των ανθρώπων που δούλεψαν στο πεδίο να έχουμε κάποιον τραυματισμό ή κάτι χειρότερο», παρουσιάζοντας ως κατόρθωμα το γεγονός ότι δεν πέθαναν άνθρωποι από υποθερμία στο αυτοκίνητό τους, και για τα δήθεν «πρωτοφανή φαινόμενα», την ώρα που η κακοκαιρία αναμενόταν εδώ και μέρες και τα ίδια έλεγαν πέρυσι τέτοια εποχή στην αντίστοιχη κακοκαιρία.

Στο μεταξύ... ακάθεκτη η κυβέρνηση, μπορεί να αδυνατεί να ανοίξει τους δρόμους και να επαναφέρει την ηλεκτροδότηση για τον λαό, αλλά δεν χάνει λεπτό για να... ανοίξει δρόμο στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους «επενδυτές»: Ετσι, σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει μια νέα φουρνιά από αντιλαϊκά νομοσχέδια σχετικά με τη φοροασυλία των επιχειρηματικών ομίλων, ζητήματα εμπορικού δικαίου κ.ά.