SUPER LEAGUE 1
Αμετάβλητη η κορυφή, την έκπληξη ο Βόλος
Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022

Eurokinissi Sports

Ο Ολυμπιακός και ο Βόλος ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της 20ής αγωνιστικής της Super League 1 - οι μεν «ερυθρόλευκοι» μένοντας όρθιοι στο ντέρμπι της Τούμπας και κάνοντας ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, οι δε Βολιώτες κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη στο ΟΑΚΑ. Ξεχώρισαν επίσης τα «διπλά» από Αστέρα Τρίπολης και Αρη, που αλλάζουν το σκηνικό στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ.

Στην Τούμπα, σε ένα μέτριο στη μεγαλυτερη διάρκειά του ντέρμπι, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που ευνοεί περισσότερο τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι διατήρησαν τη διαφορά των 9 βαθμών στην κορυφή. Και οι δύο ομάδες είχαν την καλύτερη απόδοσή τους στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με αυτογκόλ του Μπα (42') και τους φιλοξενούμενους να απαντούν άμεσα με τον Τικίνιο (44'). Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, με τον Ολυμπιακό να αφήνει την πρωτοβουλία στον ΠΑΟΚ, που άσκησε πίεση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τη νίκη της αγωνιστικής σημείωσε ο Βόλος στο ΟΑΚΑ, 2-1 την ΑΕΚ, η οποία μετά από 37 χρόνια έκανε τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, εντείνοντας τον προβληματισμό στις τάξεις της. «Ολα τα λεφτά» ήταν το πρώτο εικοσάλεπτο, με τους γηπεδούχους να έχουν χαμένο πέναλτι (Τσούμπερ) και δοκάρι (Αραούχο) και τον Βόλο να απαντάει με γκολ του Βαν Φερτ (16') και δοκάρι του Ρεγκατέν. Η «Ενωση» αντέδρασε άμεσα, ισοφαρίζοντας με τον Αραούχο (20'), και στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο έχασε πλήθος ευκαιριών, κυρίως με τον Γκαρσία. Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να εμφανίζουν προβληματική εικόνα σε άμυνα και μεσαία γραμμή και να υποχωρούν. Απ' την άλλη ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι, κυριάρχησαν επιθετικά (7-0 τελικές) και ανταμείφθηκαν κερδίζοντας πέναλτι στο 85', το οποίο μετουσίωσε στο νικητήριο γκολ για την ομάδα του ο Βαν Φερτ, στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ενώ ο ίδιος παίκτης αμέσως μετά (87') αποβλήθηκε.

Οδυνηρή ήττα υπέστη ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο της Λεωφόρου, 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος «βλέπει» εξάδα όλο και πιο καθαρά. Παρότι αγωνίζονταν από το 74' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μουνάφο, οι Αρκάδες βγήκαν νικητές χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μπαράλες στο 85'.

Στο Αγρίνιο, σε ένα ματς με θέαμα αλλά και πολλή ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ο Αρης ξέσπασε για τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο παίρνοντας πολύτιμη εκτός έδρας νίκη 2-0 επί του Παναιτωλικού, χάρη σε εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των Ματίγια (5') και Καμαρά (21'). Εντονα παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασαν οι γηπεδούχοι.

Πολύτιμες νίκες - βαθμολογικές ανάσες στη μάχη για τη σωτηρία πήραν Λαμία και Ιωνικός, με 2-1 επί των ΟΦΗ και Ατρόμητου αντίστοιχα. Εντός έδρας νίκη και για τον ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Η βαθμολογία (σε παρένθεση ο αριθμός των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα): Ολυμπιακός (19) 47, ΠΑΟΚ (19) 38, ΑΕΚ (19) 36, Παναθηναϊκός (19) 30, ΠΑΣ Γιάννινα (20) 29, Αστέρας Τρίπολης (18) 26, ΟΦΗ (20) 26, Αρης (19) 26, Βόλος (17) 21, Παναιτωλικός (19) 21, Λαμία (19) 18, Ιωνικός (17) 17, Ατρόμητος (16) 10, Απόλλων Σμύρνης (15) 9.