Απαίτησαν μέτρα προστασίας στα σχολεία

Κινητοποίηση Συλλόγων Γονέων στα Ψαχνά Εύβοιας

Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2022

Δυναμική κινητοποίηση στην πλατεία Δημαρχείου στα Ψαχνά Εύβοιας πραγματοποίησαν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων την Τετάρτη 2 Φλεβάρη, διεκδικώντας μέτρα πρόληψης, για ασφαλή και ανοιχτά σχολεία.

Συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ψαχνών, του Γυμνασίου Καθενών, των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων Διρφύων, Καστέλλας, Μίστρου, Πισσώνα, Τριάδας και Στενής. Επίσης, αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Οι γονείς απαίτησαν να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά και ασφαλή και όχι εστίες υπερμετάδοσης του ιού, διεκδικώντας ανάκληση των συγχωνεύσεων τμημάτων και τάξεων, άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, σταθερό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα Ψαχνά, με πρωινή και απογευματινή βάρδια, ώστε να διενεργούνται δωρεάν τεστ, αραίωση των μαθητών ανά τάξη, περισσότερα σχολικά λεωφορεία, για να μη στοιβάζονται οι μαθητές, ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ψαχνών με μόνιμο προσωπικό.

Οι Σύλλογοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων, να μονιμοποιήσουν τον συντονισμό τους και να εντείνουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στον δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων.