ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Προμήνυμα της νέας μεγάλης νίκης

Η «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» θέλει το δήμο μαχητικό, διεκδικητικό, ικανό να διαχειρίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα την υπάρχουσα κατάσταση και, παράλληλα, να διεκδικεί από την κυβέρνηση

Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002

Προμήνυμα της νέας μεγάλης νίκης της «Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» (ΔΕΑΚ) Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης και του δημάρχου Μιχάλη Μοσχονά, ήταν η χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας του Δήμου. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποτέλεσε την επιβράβευση της ΔΕΑΚ και του δημάρχου Μιχάλη Μοσχονά, που τα τελευταία τρία χρόνια, ξεπερνώντας κάθε αντιξοότητα, κατάφερε να μεταμορφώσει το Δήμο Αγίου Παύλου σε Δήμο σύγχρονο, διεκδικητικό, μαχητικό, έχοντας πάντα στο επίκεντρο της δράσης του τις ανάγκες του απλού δημότη. Η χθεσινή εκδήλωση ήταν ένας απολογιστικός σταθμός και συνάμα νέα αφετηρία, αφού ανακοινώθηκε η εκ νέου υποψηφιότητα του Μιχάλη Μοσχονά για τις εκλογές του Οκτώβρη.

Υποψηφιότητα αναμενόμενη, που επιβραβεύτηκε με θερμά χειροκροτήματα από τους πολίτες, και με θερμές αγκαλιές.

«Θα συνεχίσουμε το έργο μας απρόσκοπτοι. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με άξονα τις ανάγκες των δημοτών, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση. Γιατί το όραμά μας για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση - λαϊκό θεσμό συγκρούεται αντικειμενικά με τη λογική που θέλει την ΤΑ φορομπηχτικό μηχανισμό. Γιατί στο όραμά μας για το δήμο δε χωράει η μικροπολιτική και η βιτρίνα. Γιατί δε μας πτοεί η συκοφαντία. Γιατί παίρνουμε δύναμη από την εμπιστοσύνη των πολιτών του Αγίου Παύλου και της Ευαγγελίστριας. Γιατί υπηρετούμε τα συμφέροντα των δημοτών και είμαστε σίγουροι ότι στις εκλογές του Οκτώβρη θα δώσουν στην παράταξή μας μια νέα μεγάλη νίκη», είπε ο Μιχάλης Μοσχονάς, αναγγέλλοντας την αταλάντευτα σταθερή πορεία που θα ακολουθήσει και το επόμενο διάστημα.


Τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής έκανε ο Β. Μάντζιος, μέλος της Γραμματείας της ΔΕΑΚ, σημειώνοντας ότι τρία χρόνια γεμάτα έργο, τους κάνουν να κοιτάνε στα μάτια τους κατοίκους του Αγίου Παύλου και της Ευαγγελίστριας και να ζητάνε την ψήφο τους. Τρία χρόνια έργων, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο και ασφυκτικό πλαίσιο που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση μακρύ χέρι της κυβέρνησης και των πολιτικών επιλογών της. Και ξεκαθάρισε πως η αντίληψη της ΔΕΑΚ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει το Δήμο μαχητικό, διεκδικητικό, ικανό να διαχειρίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα την υπάρχουσα κατάσταση και, παράλληλα, να διεκδικεί: «Την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την απόδοση των παράνομα παρακρατημένων. Την απόκρουση κάθε προσπάθειας για ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Την ενεργητική αντίδραση σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναδειχτεί σε θεσμό υπεράσπισης της ειρήνης, του αγώνα των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, να διευκολύνει τη συσπείρωση, την οργάνωση και την αγωνιστική δράση του λαού», κατέληξε ο Β. Μάντζιος.

Στη συνέχεια, μίλησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΔΗΣΥΝ) Γιάννα Μακρή, η οποία παρουσίασε τις δραστηριότητες του ΔΗΣΥΝ, τονίζοντας πως όλα όσα έγιναν «δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την ακούραστη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, ο οποίος στάθηκε αλληλέγγυος με όλες του τις δυνάμεις σε όλες τις πρωτοβουλίες που πήραμε οι νέοι του Δήμου».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις, παρεμβάσεις από τους παραβρισκόμενους, μέσα από τις οποίες εκφράστηκε η απόφαση να εργαστούν όλοι, ώστε η μάχη των δημοτικών εκλογών να είναι νικηφόρα.