ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ
Ολοι στους δρόμους! Δύο μέρες έμειναν για τον μεγάλο αγωνιστικό σταθμό!

Στις 12 μ., στο Σύνταγμα, το αγωνιστικό ραντεβού εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων

Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022

Εξόρμηση στο εργοτάξιο του «Χίλτον» από το Συνδικάτο Οικοδόμων
Ενα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια του τελευταίου διαστήματος αναμένεται να είναι αυτό που οργανώνεται μεθαύριο Σάββατο, 26 Φλεβάρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα, καθώς όλα τα μηνύματα που φτάνουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους φορείς που συντονίζονται δείχνουν μεγάλη διάθεση για μαζική συμμετοχή από χώρους δουλειάς και συνοικίες. Παράλληλα, με τη συμμετοχή σωματείων να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, καθώς είναι πολλά εκείνα που για πρώτη φορά μετά από καιρό κάνουν το βήμα να πάρουν αγωνιστική απόφαση συμμετοχής, φαίνεται ότι υπάρχουν δυνατότητες για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρεύμα μαζικής καθόδου στους δρόμους.

Στο πλαίσιο αυτό, και εξαντλώντας όλες αυτές τις δυνατότητες, τα σωματεία εντείνουν τη δραστηριότητά τους ώστε να φτάσει ακόμα πλατύτερα το κάλεσμα, με στόχο να γίνει η 26η του Φλεβάρη, μέρα που συμπληρώνονται δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας, ένας αγωνιστικός σταθμός, «φάρος» για την κλιμάκωση της πάλης, της συντονισμένης δράσης το επόμενο διάστημα.

Οι εξορμήσεις και οι περιοδείες, οι κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και συνοικίες συνεχίζονται ακατάπαυστα, με εργαζόμενους, βιοπαλαιστές, ανθρώπους του μεροκάματου, συνταξιούχους, νέους και νέες να δίνουν τη μάχη ώρα την ώρα, μέχρι και την τελευταία στιγμή, για να εκφραστεί αγωνιστικά η δίκαιη οργή του λαού.

Εξόρμηση στο Ασκληπιείο Βούλας ενόψει του συλλαλητηρίου
Στο επίκεντρο, μαζί με τις διεκδικήσεις για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, βρίσκονται τα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα. Στο έδαφος αυτό, οι διεκδικήσεις των άνω των 350 σωματείων και φορέων, που καλούν στο συλλαλητήριο, γίνονται όλο και πιο ζωτικές για την ουσιαστική ανακούφιση.

Ξεχωριστή θέση στη λίστα των συμμετοχών έχουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα από βιομηχανικούς κλάδους και χώρους που βρίσκονται στο επίκεντρο της σφοδρής αντεργατικής επίθεσης: Από τη ΛΑΡΚΟ και τα «Πετρέλαια Καβάλας», όπου δίνουν μάχη για τις θέσεις εργασίας και δέχονται απανωτά κύματα απολύσεων και διώξεων. Από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στον Πειραιά, όπου οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στην απόφαση του ΟΛΠ (COSCO) για επ' αόριστον σταμάτημα των εργασιών και χτες πραγματοποίησαν απεργία. Από τις Κατασκευές, όπου οι οικοδόμοι ετοιμάζονται για πανοικοδομική απεργία, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ. Οι παραπάνω χώροι ετοιμάζονται να πάρουν τη θέση τους στο συλλαλητήριο διαδηλώνοντας δίπλα στις δεκάδες άλλες οργανώσεις, δυναμώνοντας τη φωνή και τη διεκδίκησή τους.

Οι εργαζόμενοι από αυτούς τους κλάδους, με τις Ομοσπονδίες τους να καλούν στην κινητοποίηση, θα φτάσουν στην Αθήνα, όπου θα τους υποδεχθούν αγωνιστικά τα σωματεία της Αττικής.

Στα εργοτάξια το κάλεσμα στο συλλαλητήριο

Το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο μεταφέρει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σε κάθε εργοτάξιο, με εξορμήσεις, περιοδείες και Γενικές Συνελεύσεις, προετοιμάζοντας έτσι και την πανελλαδική πανοικοδομική απεργία στις 16 Μάρτη, με αιχμή τη ΣΣΕ.

Οπως σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων, «από τους συναδέλφους εκφράζεται οργή και αγανάκτηση για την ακρίβεια που εξαφανίζει το εισόδημά μας εν ριπή οφθαλμού και προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην καθημερινότητά μας, να τα βγάλουμε πέρα εμείς και οι οικογένειές μας».

Το πρόγραμμα συνελεύσεων, παρεμβάσεων και εξορμήσεων ξεδιπλώνεται με αμείωτη ένταση. Σήμερα, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στη Μεσογείων και στο εργοτάξιο της ΕΧΙΝΟΣ στη Βερανζέρου και 3ης Σεπτεμβρίου. Αύριο, Παρασκευή, είναι προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση στο εργοτάξιο της ΜΠΑΛΙΑΝ στη «Pfizer» στη Μεσογείων.

Συμμετέχουν με στάσεις εργασίας

Με στάση εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) και μοτοπορεία, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το Πεδίον του Αρεως, θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο το Σωματείο Εργαζομένων στην «e-food» Περιφέρειας Αττικής.

Την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) το Σάββατο έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Κάθε μέρα που απομένει μέχρι το Σάββατο είναι μέρα δράσης για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά το αγωνιστικό κάλεσμα. Στην κατεύθυνση αυτή, τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν πικετοφορίες, μοτοπορείες, παρεμβάσεις και δράσεις από σωματεία και φορείς.

Οι διεκδικήσεις του συλλαλητηρίου

«Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία που καλούν στα συλλαλητήρια και διεκδικούν: