Απαιτούν τη μονιμοποίησή τους
Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των έκτακτων του ΥΠΠΟ έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Με συγκέντρωση έξω από το ΥΠΠΟ κορύφωσαν τη χτεσινή, πανελλαδική 24ωρη απεργία τους οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, διεκδικώντας άμεση και μόνιμη ένταξή τους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε ενόψει της ψήφισης του συμπληρωματικού νόμου για τις μονιμοποιήσεις στο δημόσιο.

Θυμίζουμε ότι το έκτακτο προσωπικό του ΥΠΠΟ, ειδικότερα οι αρχαιολόγοι, που ανέρχονται σε χιλιάδες, καλύπτουν πάγιες και μεγάλες ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Οι περσινές κινητοποιήσεις τους αντιμετωπίστηκαν με απαράδεκτο τρόπο από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ. Αλλά και χτες, η πολιτική ηγεσία φρόντισε να «προστατευτεί» από παραταγμένους μπροστά στην είσοδο του ΥΠΠΟ αστυνομικούς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι για τρίτη φορά εξαιρούνται από τη μονιμοποίηση εκτάκτων, γνωστοποίησαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και τόνισαν: «Ως εργαζόμενοι ξεπεράσαμε τα όρια της υπομονής μας, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού ξεπέρασε τα όρια της κοροϊδίας». Ο πρόεδρος των εκτάκτων στη Μακεδονία - Θράκη Χ. Ανθόπουλος σημείωσε: «Εργαζόμαστε στο ΥΠΠΟ δέκα χρόνια και όμως αρνούνται να μετατρέψουν τις συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου».

Σήμερα, μέσα από συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων αναμένεται να αποφασιστεί η πανελλαδική κλιμάκωση του αγώνα των εκτάκτων μέχρι την κατάθεση του νέου νόμου για τις μονιμοποιήσεις των εκτάκτων του δημοσίου που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών.