ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Αντιπολεμικές δράσεις από φοιτητές
Παρασκευή 4 Μάρτη 2022

Πικετοφορία στη λέσχη του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα πραγματοποίησαν την Πέμπτη φοιτητές, διαδηλώνοντας ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν. Αφού έφτιαξαν πικέτες με συνθήματα όπως «ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΡΩΣΙΑ Δολοφόνοι των λαών» και «κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα» μοίρασαν ανακοινώσεις στους συμφοιτητές τους και στη συνέχεια τοποθέτησαν πανό στο οποίο είχαν γράψει: «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο - Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές - να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ».

Σε αντίστοιχη δράση προχώρησαν και φοιτητές της Κομοτηνής, που κρατώντας πανό με το σύνθημα «Οχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών! Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία» μοίρασαν ανακοινώσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης που παράλληλα διάβαζαν με μικροφωνική.

«Οι φοιτητές ενώνουμε τη φωνή μας με τον ελληνικό λαό ενάντια στην πολεμική αναμέτρηση στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει την εμπλοκή της χώρας μας στην πολεμική αναμέτρηση (...) Βάζουν τον ελληνικό λαό στο στόμα του λύκου (...) τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν άμεσα οι ΝΑΤΟικές βάσεις!» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση των φοιτητών.

Στην Ξάνθη, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης επίσης αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης.