3ο Φεστιβάλ Κιθάρας
Τετάρτη 6 Απρίλη 2022

Το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Δημήτρη Φάμπα
Ο Σύλλογος Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» παρουσιάζει το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Αθήνα, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απρίλη στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αννα Μαρία Καλουτά» του δήμου Αθηναίων (Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος) και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου Ελληνα κιθαρίστα, συνθέτη και δασκάλου Δημήτρη Φάμπα.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» με ρεσιτάλ των φιναλίστ Luca Romanelli από την Ιταλία και Δημήτρη Βαλαβάνη από την Ελλάδα. Ακόμα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και ρεσιτάλ κιθάρας από τον Κώστα Κηρολύτη, καθώς και συναυλία των Μηνά Μπόγρη στην κιθάρα και Σπύρου Κλείσσα στο τραγούδι, πάνω σε ποίηση Pablo Neruda.

Την Κυριακή θα δοθεί το ρεσιτάλ του καταξιωμένου ερμηνευτή από το Ηνωμένο Βασίλειο Raymond Burley, ενώ θα πραγματοποιηθεί συναυλία της διακεκριμένης κιθαρίστα Εύας Φάμπα με την Μαριλίζα Λούντζη στο τραγούδι, καθώς και συναυλίες κιθαριστικών συνόλων από το Μουσικό Σχολείο στο Ιλιον, με τους Μαρία Αναγνωστοπούλου, Πηνελόπη Κάππου και Χρήστο Σιάννα και το σύνολο «Τέρπανδρος».

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη.