Μια ζεστή εκδήλωση
Τετάρτη 13 Απρίλη 2022

Το βράδυ του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρευρέθηκε σε μια ζεστή εκδήλωση, στη συνεστίαση της ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας 3F.

Το άνοιγμα στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο Ερτόλ Ζούρντα, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Δανίας, ο οποίος καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τους συντρόφους από τα σκανδιναβικά ΚΚ, απευθυνόμενους στους Ελληνες μετανάστες κάλεσε «να δυναμώσουμε τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ. Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο εξωτερικό ήταν, είναι και θα είναι το αποκούμπι των Ελλήνων μεταναστών. Γιατί τελικά, και εδώ στην ξενιτιά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής. Αυτό είναι συμπέρασμα και δίδαγμα διαχρονικό και ιστορικό. Αυτό διδάσκει η Ιστορία των αγώνων του λαού μας και όλων των λαών. Καλή δύναμη και καλή αντάμωση στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήραν η μουσική και το γλέντι, με το πρόγραμμα να ξεκινάει με ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, συνοδεία καλού φαγητού και κρασιού.