ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΧΟΛΩΝ ΟΑΕΔ
Διεκδικούν εργασιακά δικαιώματα

Αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας

Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002

Με κλείσιμο των σχολών τους και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, θα απαντήσουν οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ, αύριο στις 12 το μεσημέρι, στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Οργανισμού.

«Η ιδιωτικοποίηση και η τριχοτόμηση του ΟΑΕΔ πολλαπλασιάζει τα προβλήματα, όχι μόνο στη μαθητεία, αλλά και στους τομείς ανεργίας, εύρεσης εργασίας», επισημαίνει το Συντονιστικό Αγώνα Σπουδαστών ΟΑΕΔ Αθήνας - Πειραιά, με ανακοίνωσή του. Στόχος του Συντονιστικού είναι η συσπείρωση των σπουδαστών και προοπτική, η αγωνιστική επίλυση των αιτημάτων τους, αφού, όπως φαίνεται, «προορισμός του ΟΑΕΔ είναι να γίνει το δουλοπάζαρο, όπου η εργοδοσία θα ξεζουμίζει τους νέους εργαζόμενους».

«Μπορεί η μαθητεία μετά τους αγώνες των σπουδαστών να έμεινε στο Δημόσιο, αλλά η ιδιωτικοποίησή του είναι θέμα χρόνου. Είμαστε όλοι παιδιά εργατικών οικογενειών και τίποτα δε μας έχει χαριστεί. Ολα είναι προς κατάκτηση. Είναι ανάγκη η εγγραφή και η συσπείρωση στα σωματεία των κλάδων μας. Ούτε βήμα πίσω στις επιχειρήσεις εκφοβισμού και τρομοκράτησης που ήδη ξεκίνησαν», καταλήγει το Συντονιστικό.

Οι σπουδαστών του ΟΑΕΔ διεκδικούν συγκεκριμένα: Ενιαίο και δημόσιο Οργανισμό, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (αύξηση του μισθού των σπουδαστών), κάλυψη όλων των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή (εργαστήρια, βιβλία κλπ.), σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα και παροχή χωρίς διακρίσεις των επιδομάτων σίτισης και στέγασης για τους σπουδαστές.