ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΠΑΕ
Κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις Τμημάτων
Τετάρτη 4 Μάη 2022

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔΙΠΑΕ) ενάντια στις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετακινήσεις Τμημάτων με βάση την εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος προς το υπουργείο Παιδείας, αλλά και για την αναβάθμιση των σπουδών τους.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και από εκεί συνέχισαν με πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Αντιπροσωπεία του Φοιτητικού Συλλόγου συναντήθηκε με τη διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης, στην οποία κατέθεσε τα αιτήματα που καταλήχθηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση των φοιτητών.

Στην κοροϊδία της κυβέρνησης αναφέρθηκε, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Κώστας Τσεχελίδης, μέλος της προσωρινής διοίκησης του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ, ο οποίος τόνισε πως «για άλλη μια φορά υπήρξε η κοροϊδία ότι και καλά έχουν κάνει τις ενέργειες για να μη μεταφερθεί κανένα Τμήμα. Δεν μας λένε ποιες είναι αυτές». Επίσης, ανέφερε πως στο υπουργείο «σήκωσαν τα χέρια τους ψηλά» σχετικά με τα υπόλοιπα αιτήματα των φοιτητών, για την αναβάθμιση των σπουδών, τη χρηματοδότηση και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. «Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο», συνέχισε, «εμείς την Πέμπτη θα είμαστε έξω από το υπουργείο Παιδείας (...) να απαιτήσουμε συνάντηση με την υπουργό για να καταθέσουμε τα αιτήματά μας».

Οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών, μαζί με φοιτητές του ΔΙΠΑΕ από τις Σέρρες και την Καβάλα, που επίσης απειλούνται με καταργήσεις και συγχωνεύσεις Τμημάτων, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με κάθοδο στην Αθήνα και κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, αύριο, Πέμπτη 5 Μάη.