ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Τιμούν την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Παρασκευή 6 Μάη 2022

Με δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα τιμούν τις επόμενες μέρες τα 77 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών - την 9η Μάη 1945 - οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε όλη την Ελλάδα, αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους όσοι έδωσαν τη μάχη ενάντια στο ναζιστικό θηρίο. Στέλνουν παράλληλα μήνυμα ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας που επιχειρούν η αστική τάξη και η ΕΕ, η οποία έχει για επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό και την κατάπτυστη θεωρία των «δύο άκρων». Τα διδάγματα άλλωστε από την εποποιία που έγραψαν οι λαοί, με επικεφαλής το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο, τη Σοβιετική Ενωση, είναι ακόμα πιο επίκαιρα σήμερα που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται παραπέρα, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο γενίκευσής του να είναι παραπάνω από ορατό, και με την ελληνική κυβέρνηση να συμμετέχει από την «πρώτη γραμμή» στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς: Γιατί η πείρα αποδεικνύει ότι οι λαοί μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, ξεπερνώντας ακόμα και τους πιο αρνητικούς συσχετισμούς, όχι διαλέγοντας στρατόπεδο ληστών - ιμπεριαλιστών, αλλά επιλέγοντας τον δρόμο της δικής τους αυτοτελούς οργάνωσης και πάλης, για τα δικά τους συμφέροντα.

Το Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα
Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 9 Μάη, ανήμερα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στις 11 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ και την Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα (λεωφ. Συγγρού και Φιλαρέτου).

Αργότερα, στις 8 μ.μ., η Τομεακή Επιτροπή Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα τιμήσει τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, καταθέτοντας στεφάνι στην εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στις 7 μ.μ., στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Παράλληλα προγραμματίζεται πλήθος εκδηλώσεων:

Σήμερα Παρασκευή

Αύριο Σάββατο

Κυριακή 8 Μάη

Δευτέρα 9 Μάη

Ολόκληρο το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις και τις καταθέσεις στεφάνων έχει αναρτηθεί στο portal «902.gr».