ΓΕΛ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
Διήμερο δράσης για πρόσφυγες
Παρασκευή 6 Μάη 2022

Με το επίκαιρο όσο ποτέ μήνυμα της «Ειρήνης» ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώθηκε με την επιμέλεια των καθηγητών του σχολείου και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων.

Στη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στους μαθητές του σχολείου που προέρχονται από τρίτες χώρες. Η δράση είχε τίτλο «Τα λόγια να γίνουν πράξεις. Συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία». Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα παρουσιάστηκε η δράση των Τάξεων Υποδοχής και προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένα μηνύματα αποφοίτων του σχολείου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τραγούδι και χορό της μαθητικής ομάδας του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου.

Παρουσιάστηκαν επίσης ποιήματα με θέμα την προσφυγιά, αποσπάσματα από το «Διάλογοι Προσφύγων» του Μπ. Μπρεχτ, ενώ πραγματοποιήθηκε διαδραστική εκδήλωση με θέμα «Πρακτικοί και αποτελεσματικοί τρόποι για την καλλιέργεια ενός λόγου επικοινωνίας, φιλίας και συνεννόησης» που απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Παράλληλα στο αίθριο του σχολείου διοργανώθηκε έκθεση με φωτογραφίες και χειροτεχνίες μαθητριών και μαθητών με θέμα το φως, την ελπίδα, τη ζωή.

Το διήμερο δράσεων ολοκληρώθηκε με τους μαθητές στο προαύλιο του σχολείου, πιασμένους όλους μαζί χέρι χέρι να σχηματίζουν το σύμβολο της ειρήνης, ενώ με τις σάκες τους σχημάτισαν τη λέξη «ΕΙΡΗΝΗ».