ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Αντίσταση στη φορο-επιδρομή
Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002

Αποψη από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Καλλιθέα
Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες, με τρίωρη κατάληψη της Α΄ και Β΄ Εφορίας Καλλιθέας, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι της Καλλιθέας, του Ταύρου, του Μοσχάτου και της Ν. Σμύρνης, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι, που από πολύ νωρίς βρέθηκαν έξω από τις εφορίες, φώναζαν συνθήματα κατά της νέας φορολογικής επίθεσης που δέχονται και με τις ανακοινώσεις που μοίραζαν ενημέρωναν τον κόσμο για το τι ακριβώς συμβαίνει, καλώντας τον να συμπαρασταθεί και να συμπαραταχθεί στον αγώνα τους. Οπως τόνιζαν, προβλήματα με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν έχει μόνο ο χώρος των ΕΒΕ αλλά το σύνολο των εργαζομένων και γι' αυτό απαιτείται συντονισμός και κοινή δράση για την πλήρη ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να αρθούν τα μέτρα της κυβέρνησης. Χαρακτηρίζοντας την κατάληψη των εφοριών ως αφετηρία ακόμα πιο δυναμικών και μαζικών κινητοποιήσεων που θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα. Επίσης, κατήγγειλαν πως την ίδια στιγμή που δέχονται αυτή την επίθεση η κυβέρνηση προκλητικά θεσμοθετεί νέα μέτρα φοροαπαλλαγής για το μεγάλο κεφάλαιο. «Καλούμαστε να πληρώσουμε ένα χαράτσι εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων δραχμών ο καθένας - τονίζεται στην ανακοίνωση. Αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής της κυβέρνησης, που ενισχύει την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου στη ζούγκλα της δήθεν "ελεύθερης αγοράς". Είναι συνέχεια των άδικων "αντικειμενικών" κριτηρίων που εφευρέθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ και τελειοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Είναι η εφαρμογή των πιεστικών εντολών της ΕΕ για αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ».

Ακόμη τονίζουν πως αυτή η πολιτική έχει μοναδικό στόχο το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων και καλούν τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά τους όργανα, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ξεφύγουν από την απάθεια και τον συνδικαλισμό της «πολυθρόνας» και των «υπουργικών διαδρόμων» και να τεθούν επικεφαλής των αγώνων που ξεκίνησαν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.